Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

100 000 eurós jutalmat ajánlottak fel a berlini merénylõ nyomravezetõjének

Kékes Viki

2016.12.21. 20:25

Embervadászat folyik Európában a tunéziai Anis Amri ellen.
BERLIN, 20:25

Miután azonosították, Európa-szerte embervadászat folyik a berlini merényletet elkövető terrorista ellen.

Szerda reggelre kiderült, hogy a 12 halálos áldozatot követelő berlini merényletet a 24 éves tunéziai származású Anis Amri követte el. A német rendőrség azonnal megkezdte a férfi után az embervadászatot. 100 ezer eurós jutalmat ajánlanak fel annak, akinek bármilyen információja van a terrorista hollétéről. Ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy Amrinak fegyvere van és veszélyes.

Reggel óta egyre több információt oszt meg a hatóság a nyilvánossággal. Így most már tudjuk, hogy a férfit megfigyelte a terrorellenes rendőrség és kitoloncolás előtt állt. Amri 2012-ben érkezett Olaszországba, ahonnan 2015-ben Németországba utazott. Itt menekültstátuszért folyamodott, majd engedélyt kapott arra, hogy idén áprilisig az országban maradjon. A menedékkérelmét júliusban elutasították, de a kiutasításához szükséges papírok még nem készültek el. Fél évvel ezelőtt.

Egészen hihetetlen, hogy hagyták, hogy a férfi mégis az országban maradjon. Mint kiderült a titkosszolgálatok információcseréje nyomán novemberben már "veszélyesként", olyan rendőrségi kategóriába tartozóként azonosították, aki "képes lehet terrorcselekmény elkövetésére." Ennek ellenére csak a rendszeres ellenőrzését írtál elő.

A terrorista több személyazonosságot használt. Hol egyiptomi, hol libanoni állampolgárnak adta ki magát, álneveket használva. Augusztusban rövid időre őrizetbe is került hamis olasz személyazonosító okmányok miatt.

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére