Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Történelmi csúcsra nőtt a befektetési alapok vagyona novemberben

888.hu

2020.12.14. 19:32

A jelentés szerint a kiemelkedő eredmény, amely 163 milliárd forinttal haladja meg a koronavírus-járvány előtti előző csúcsot.

 

A befektetési alapokban kezelt vagyon novemberben 3,2 százalékkal, 207 milliárd forinttal 6693 milliárd forintra, történelmi csűcsra nőtt

- közölte hétfőn a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ).

A jelentés szerint a kiemelkedő eredmény, amely 163 milliárd forinttal haladja meg a koronavírus-járvány előtti előző csúcsot, annak köszönhető, hogy a tőzsdéken jelentős emelkedés volt, ráadásul a magyar börze az átlag felett teljesített, és a forint is erősödött a dollárral és az euróval szemben is.

A befektetési alapok esetében az elmúlt hónapban a tőkeáramlások eredője plusz 59 milliárd forintot mutat. Számos kategória esetében volt tőkekiáramlás, de főként a részvény- és ingatlanalapoknál tapasztalt tőkebeáramlás ezeket felülmúlta.
A jelentés szerint a pénzpiaci alapokból 2,2 milliárd forint áramlott ki, és a hozamok sem emelkedtek, így vagyonuk 6,2 százalékkal 52,297 milliárd forintra csökkent.

A kötvényalapoknál a tőkebeáramlást meghaladta a 8,2 milliárd forintot. A hosszú- és szabad futamidejű kötvényalapoknál 10, illetve 2 milliárd forint áramlott be, míg a rövid futamidejűekből 4,2 milliárd forint áramlott ki. A kötvényalapok vagyona 1,3 százalékkal 1480,453 milliárd forintra nőtt.

A vegyes alapoknál is tőkebeáramlás volt, 3,8 milliárd forint. A hozamok is kedvezően alakultak, így a kategória vagyona 3,2 százalékkal 1278,174 milliárd forintra bővült.

A részvényalapoknál a tőkebeáramlás 22,6 milliárd forint volt, ami abszolút rekord a kategória történetében. Ehhez hozzájárult az is, hogy három részvényalap indult novemberben. A részvényalapok vagyona 17,9 százalékkal 559,786 milliárd forintra bővült, ez az eredmény is történelmi rekord.

A tőkevédett alapok vagyona 6,2 milliárd forinttal, 6,7 százalékkal 74,618 milliárd forintra csökkent, főként azért mert két alap futamideje is novemberben járt le.

Az abszolút hozamú alapokból 1,6 milliárd forint áramlott ki, de a kiemelkedő hozamok miatt vagyonuk 3,2 százalékkal 773,810 milliárd forintra emelkedett.

A származtatott alapoknál három alap járt le, a 13,7 milliárd forintos tőkekiáramlást a kedvező hozamok sem tudták ellensúlyozni, a vagyonuk 8,6 százalékkal 123,291 milliárd forintra csökkent.

Az ingatlanalapokba 28,5 milliárd forint áramlott. Ez a legmagasabb érték a kategóriák között, és éves csúcs a kategória esetében. Az ingatlanalapok nettó eszközértéke 1,8 százalékkal 1634,258 milliárd forintra nőtt.

Az árupiaci alapokba félmilliárd forint áramlott, de a kedvezőtlen hozamok miatt vagyonuk fél százalékkal 94,449 milliárd forintra csökkent.

Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapokba jelentős, 20 milliárd forintos tőkebeáramlás volt, a jó hozamokkal együtt vagyonuk 5,3 százalékkal 619,228 milliárd forintra növekedett.

A BAMOSZ 25 tagja összesen 9700 milliárd forint vagyont kezel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Így nézi hülyének a magyarokat Karácsony Gergely

Bohár Dániel Facebook-oldalán beszélt Karácsony Gergely főpolgármester német lapnak adott interjújáról.

Tokió 2020: Lőrincz Viktor ezüstje aranyozta be a napunkat

Tokió 2020: Lőrincz Viktor ezüstje aranyozta be a napunkat

Túl szép lett volna, ha Lőrincz Viktor bátyja, Tamás előző napi példáját követve olimpiai bajnoki címet nyer Tokióban. A 87 kilósok között szereplő kötöttfogású birkózónak – legnagyobb bánatára – be kellett érnie az ezüstéremmel. Amivel a játékok előtt talán simán kiegyezett volna.

Isten transznemű, Dobrev lehetne a leggazdagabb politikus

Isten transznemű, Dobrev lehetne a leggazdagabb politikus

Karácsony Gergely inkább kampányol mint hogy várost vezetne, az MSZP bukásra készül.

Alapjogokért Központ: Tovább titkolózik az Európai Bizottság az oltások kapcsán

Az Európai Bizottság továbbra sem akarja nyilvánosságra hozni az oltóanyag-szerződéseket.

Csúcsot döntöget a járvány világszerte

Japánban, Romániában, Izraelben és Oroszországban is szigorítanak a koronavírus-járvány delta variánsa által okozott negyedik hullám miatt.

Milliókat érnek a politikusokról készült paródiák

Néhány humorista nagyon jól megél a kormánypárti politikusokról és közéleti személyiségekről készített paródiákból.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére