Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Világvállalatok bíznak Magyarországban

888.hu

2020.09.24. 14:20

A legmagasabb technológiai színvonalon teljesítő világvállalatok is bíznak Magyarországban, a beruházási környezetben és a magyar emberekben – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a veszprémi Continental-tesztpálya hivatalos megnyitóján csütörtökön.

 

Szijjártó Péter kiemelte:

Kelet-Európa legnagyobb járműdinamikai tesztpályája épült Veszprémben, a 9,7 milliárd forintos beruházás 130 új munkahelyet teremt, amelyhez a kormány 1,460 milliárd forintos támogatást nyújtott.

Mint ahogy közösségi oldalán fogalmazott: Magyarország számára döntő fontosságú, hogy a világ autóiparának új korszakában, az elektromobilitás korszakában is magához tudja vonzani azokat a beruházásokat, amelyek a legmodernebb technológiával rendelkeznek, és nagy számban teremtenek magas hozzáadott értékű, kutatásra és fejlesztésre épülő munkahelyeket.

Hozzátette, hogy a pálya

alkalmazkodik az önvezető autózás és az internetre csatlakozó járművek iránti piaci igényekhez.”

A tárcavezető kitért rá, hogy a fejlesztés azért is jelentős, mert

a koronavírus-járvány után a kapacitások újraelosztásáért „éles és tétre menő” globális verseny indul meg a világgazdaságban. Kulcskérdés a kormány számára, hogy Magyarország a jelenlegi nehéz időszakban is fenntartsa működőképességét.

Szijjártó hangsúlyozta, hogy

az autóipar mindig is a magyar gazdaság zászlóshajója volt,

amelynek termelési értéke tavaly rekordértékre, 9500 milliárd forintra nőtt, egy év alatt 12 százalékos emelkedést ért el. Ez azt jelenti, hogy a magyar ipari kibocsátás 30 százaléka már ebből a szektorból származik.

A külügyminiszter elmondta: a német vállalatok mindig is fontos szerepet játszottak a magyar gazdaság teljesítményében,

a Continentalnak 8000 magyar család köszönheti a megélhetését.”

Felidézte azt is, hogy a Magyarországra érkező külföldi beruházások negyede német, hatezer német vállalat háromszázezer magyar embernek ad munkát, és most is 24, német vállalathoz köthető beruházásról tárgyal a kormány.

A megnyitón részt vett Pápai Tamás, a veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója is, aki elmondta:

a veszprémi gyár 2050 dolgozójának mintegy fele fejlesztői és mérnöki munkakörben dolgozik,

akik valós környezetben próbálhatják ki azokat a rendszereket és termékeket, amelyeket Veszprémben készítenek.

Videóüzenetben üdvözölte a fejlesztést Matthias Matic, a Continental járműdinamikai üzletágának vezetője, aki kiemelte:

az új pálya a korábbinál jobb lehetőségeket biztosít a fejlesztések tesztelésére.”

Pék Zoltán, a veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. fejlesztési központjának vezetője elmondta: az új, 27 hektáros tesztpálya öt modulból áll. A pályán kialakítottak egy 210 méter átmérőjű dinamikai felületet, egy 150 méteres locsolt kerámiafelületet, amely a jégnél is jobban csúszik. A pálya rendelkezik egy 10 százalék döntöttségű, közel 500 méter hosszú gyorsítósávval, hat különböző meredekségű dombbal, 825 méter hosszú locsolható aszfaltpályával, ahol 150 km/órás maximális sebesség érhető el. A Continental 30 éve van jelen Magyarországon, 10 helyszínen – 7 gyárral és 3 irodával – mintegy 8000 munkavállalót foglalkoztat.

A Continental az elmúlt 10 évben több mint 500 millió euró, azaz közel 170 milliárd forint értékben ruházott be Magyarországon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére