Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szárnyal a magyar gazdaság

Oláh Gellért

2016.08.25. 09:18

Tavaly november óta nem nõtt olyan gyorsan a magyar gazdaság, mint idén augusztusban a Világgazdaság mutatószáma, a gyorsulási irányadó szerint.

Augusztusban 2,7 százalékkal nőtt az index éves alapon a júliusi 2,6 százalékos növekedés után. A bővülést elsősorban a lakossági fogyasztás hajtotta, emellett az export is segítheti a gazdaságot, a beruházások visszaesését pedig az uniós források lehívása tompíthatja - írta aVilággazdaság.

Elemzők szerint akár 3 százalék fölé is kerülhet a GDP-növekedés az év második felében. Az építőipari visszaesés várható mérséklődésében fontos szerepet játszhatnak a lakásberuházások, és az EU-források ismét gyorsuló lehívása is segíthet. A 2007–2013-as uniós költségvetési ciklusból utoljára tavaly év végén lehetett forrásokat lehívni – aminek hatására mindössze 0,9 százalékos volt a GDP-növekedés az év első három hónapjában

Az alacsony inflációs környezet miatt a reálkamat alacsony, miközben a pénzkínálat növekszik, ami támogatja a gazdaság bővülését, és kedvezően hatott az indexre egyebek mellett a BUX emelkedése is.

A gazdaság motorja továbbra is a keresetek növekedése, ami az alacsony inflációval párosulva folyamatosan növekvő fogyasztást tesz lehetővé.

(Világgazdaság)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére