Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nőtt augusztusban a foglalkoztatottak száma

888.hu - MTI

2020.09.29. 15:30

A foglalkoztatottak száma már megegyezik a januári adattal, és megközelítette a 2019-es eredményeket, amikor a legmagasabb volt a foglalkoztatás Magyarországon – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva kedden az M1 aktuális csatornán.

A KSH mai közlése szerint

A június–augusztusi időszakban a munkanélküliek száma átlagosan 214 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,6 százalék volt. Augusztusban az előző hónaphoz viszonyítva 32 ezerrel, 185 ezerre csökkent a munkanélküliek száma.

 

Az augusztusi munkanélküliségi ráta 3,9 százalék volt, tehát

egy hónap alatt 0,7 százalékponttal csökkent,

míg egy év alatt 0,6 százalékponttal emelkedett, az állástalanok számának 28 ezres növekedése következtében.

Megtudhattuk azt is, hogy

augusztusban a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma az előző hónaphoz képest 54 ezerrel, 4 millió 514 ezerre emelkedett, a tavaly augusztusihoz képest pedig 18 ezerrel csökkent.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerint a foglalkoztatási eredmények munkaerőpiaci stabilitást tükröznek, hiszen

2010 óta Magyarországon már több mint 700 ezerrel többen dolgoznak,

emiatt a mostani válság egy viszonylag jó állapotban lévő munkaerőpiacot talált. Ennek köszönhető, hogy kisebb problémákkal sikerült átlépni ezen a nehéz időszakon – mondta. Hozzátette, hogy a mostani aggasztó egészségügyi helyzetben a védekezés a legfontosabb.

A kormány jövőbeni gazdasági lépéseiről pedig megjegyezte, hogy

mindazok az intézkedések, amelyek a vállalkozások számára könnyítést jelentenek, illetve azok a lehetőségek, amelyek a foglalkoztatáspolitikai célokat segítik, már készen állnak, a döntésre várnak, és amennyiben a helyzet azt kívánja, el is fogják indítani ezeket.”

Hozzátette, hogy

a válság első időszakában munkahelyvédelmi támogatásokat indítottak, ezáltal segítettek megőrizni azokat a munkahelyeket, amelyek a legnagyobb veszélyben voltak. Ezt követően indultak el a munkahelyteremtő programok.”

Úgy látja:

valami hasonló módszert érdemes most is követni, hiszen az előző időszakban ez bevált.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére