Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németh Szilárd: A honvédség kész arra, hogy részt vegyen a gazdaság újjáélesztésében

888, MTI

2020.04.23. 21:55

A honvédség átfogóan vesz részt a járvány elleni küzdelemben és segíti a különböző ágazatokat.

A Magyar Honvédség munkahelyteremtéssel, haderejének modernizálásával készen áll arra, hogy részt vegyen a gazdaság újjáélesztését szolgáló gazdaságvédelmi akciótervben – mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Németh Szilárd.

A Tolna megyei Pincehelyen az Kapos-híd beemelését követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy az

MH teljes képességével végzi a határvédelmet, a humanitárius folyosók fenntartását, a járőrözéseket, az eszközök, lélegeztetőgépek őrzésvédelmét, irányítja 51 kórházban a készletgazdálkodást.

Emellett, az MH vegyvédelmi katonái a területi tartalékos erőkkel kiegészülve több száz idősotthonban végeznek fertőtlenítést.

Az ország eddig egyetlen gócpontjában, a fővárosi, Pesti úti idősek otthonában a húsvét utáni héten megtörtént a fertőtlenítés

Az államtitkár közölte, a pincehelyi ideiglenes híd, amelyet az MH szentesi, 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede emelt a helyére, naponta 4000 gépjármű és 6000 ember életét teszi környezetbaráttá, komfortossá.

A híd beemelésével a műszaki ezred katonái is bizonyították, hogy az ország gazdasági újjáélesztésében is lehet rájuk számítani

– fogalmazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére