Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden idők legnagyobb gazdaságdinamizálási akcióterve készül

888.hu

2020.04.02. 12:12

Erről számolt be Szijjártó Péter Facebook-oldalán.

A világjárvánnyal szembeni védekezés gazdasági aspektusa is fontos. A magyar külügyminiszter ma az Európai Unió költségvetési biztosával tárgyalt egy, az állami beruházási támogatásokat megkönnyítő új rendszerről.

Majd, ahogy a posztban írja, a Gazdasági Kabinet ülésén megkezdődött „minden idők legnagyobb gazdaságdinamizálási akciótervének” az előkészítése.

Szijjártó Péter szerint Magyarország kezdeményezi, hogy a koronavírus-járvány elleni gazdasági védekezés eredményessége érdekében az Európai Unió tegye egyszerűbbé azokat a szabályokat, amelyek a beruházások állami támogatására vonatkoznak.

A közmédiának adott interjújában elmondta, hogy a világjárvánnyal szembeni védekezésnek az egyik legfontosabb frontvonala a gazdaság mentén húzódik.

Hozzátette: a világjárvány veszélyezteti a munkahelyeket, az országok gazdaságának növekedését. Éppen ezért gazdasági területen is védekeznünk kell a világjárvánnyal szemben, meg kell védenünk azokat a gazdasági eredményeket, amelyeket az elmúlt években elértünk és meg kell védenünk a magyar munkahelyeket – mondta. A miniszter hangsúlyozta: ezeket az eredményeket beruházásokon keresztül tudják megvédeni.

Fontos, hogy Magyarország továbbra is megőrizze azt a versenyelőnyét, amelyet az elmúlt években szerzett

– szögezte le.

Szijjártó Péter, ugyancsak fontosnak nevezve, hogy továbbra is Magyarország legyen a közép-európai térségben a legvonzóbb beruházási célpont. Ehhez a beruházások további támogatására van szükség, ennek jegyében készítjük elő a magyar gazdaságtörténelem legnagyobb, legjelentősebb gazdaságdinamizálási akciótervét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére