Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Méregdrága egy „független” lap: 68,5 milliót kalapozhatott össze eddig a #legyenmásik

M. Kovács Róbert

2020.09.07. 16:15

A nagy dérrel-dúrral felmondott indexesek új lapját, a telex.hu-t már csaknem 23 ezren támogatták anyagilag. Ez a legalacsonyabb rendszeres támogatási összeggel számolva 68,5 millió forintot jelent. Ha ez az összeg havi rendszerességgel állandósul, akkor a ex-indexesek béralapja 60 százalékkal lehet magasabb lesz, mint a felmondásuk előtt. Így már egész jó üzletnek tűnik, ha valakit „tönkretesz a rendszer”.

Hiába tűnik a rendszerváltás utáni magyar médiatörténelem legnagyobb átverésének a függetlenségüket féltő indexesek csoportos munkahelyi harakirije, a kormányellenes hírekre vágyók a jelek szerint kajálják az ilyen megvezetést.

Mint emlékezetes:

9 nappal azelőtt hozta létre a telex.hu domainnevet megvásárló céget az Index egykori főszerkesztő-helyettesének testvére, mint hogy Dull Szabolcs korábbi főszerkesztőt kirúgta volna a tulajdonos

képviselője, Bodolai László, ami (minden később magyarázkodás ellenére) alátámasztani látszik, hogy az Index szétverése valójában baloldali belharc.

Most az is kezd körvonalazódni, hogy ez

a látványos akció kifizetődő üzleti húzásként is felfogható.

Az egykori indexesek új lapja a telex.hu még csak néhány napja kezdte el a látványos tarhálást. Szeptember 4-én jelent meg az a videó, amelyben Munk Veronika főszerkesztő elmagyarázza, hogy az új független portálhoz

nagyon sok újságíró kell, és az újság beindításához pedig nagyon sok pénz.„

Vagyis a főszerkesztő kampányszövege szerint a támogatás elsősorban a munkatársak alkalmazásához szükséges.

Nos, bukta ide vagy oda, az oldal számlálója szerint

a Telex eddig már 22 ezer 943 embertől kapott anyagi támogatást.

Felhívásuk szerint a rendszeres támogatás legalacsonyabb összege 2990 forint (bár az alapbeállítás 5990 forint) vagyis ha minden adomány rendszerességet tervező leendő olvasótól származik, akkor

ez az összeg eddig 68 599 570 (!) forintra rúghat.

Szép összeg, ha azt vesszük alapul, hogy néhány nap alatt jött össze és ha ezt 12 hónappal felszorozzuk, akkor

ez évi 823 millió forintot jelentene,

vagyis ennyi pénzből gazdálkodhat a Telexet kiadó cég anélkül, hogy egyetlen forint hirdetési árbevételt elkönyvelt volna. Ha ehhez hozzávesszük, hogy

az Index kiadója 2019-ben 1,24 milliárd forint árbevételt könyvelt el, akkor a telex.hu, az oldalon megjeleníthető reklámok várható ellenértékével együtt egészen komoly anyagi bázisra épül.

Sőt: ha abból indulunk ki, hogy a Marketing&Media online szerint a tavalyi évben

az Index bérköltségei ”meghaladták a félmilliárd forintot„, ezzel összevetve az éves szintre felszorzott telexes támogatási összeg máris 60 százalékkal haladja meg az indexes újságírók bérére fordított összeget.

És még mindig nem kaptak egyetlen forintot sem hirdetések megjelenítésére, hiszen

az oldal még nem is működik.

Így már egészen érthetővé válik az a bátorság, amellyel sok esetben családos indexes újságírók ”ugrottak a semmibe„, hiszen egészen jó üzletnek látszik, ha ”veszélybe kerül a függetlenség„.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Karnyújtásnyira” a Brexit megoldása, csak mindkét fél kompromisszumkészsége hiányzik

Folyamatos a huzavona, de lassan talán megállapodás születik. Ha másról nem is, de arról igen, hogy mikor üljenek le a tárgyalásokat folytatni a felek.

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A gazdasági növekedés és a munkahelyek védelme azonban felelős döntéseken kell alapuljon. „Mindezt úgy teszi a kormány, hogy nem adósítja el közben a következő nemzedékeket.” De persze a túlköltekezés is egy megoldás lenne, csak abból még egyszer nem kér az ország.

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Karácsony vs. Szaniszló 1:0 vagy 0:1 vagy hogy is van ez... A főváros nem kívánja kommentálni az ingatlanmágnás... jaj polgármester (!) bicikliutakat érintő Facebook-os kirohanását. Viszont felmerül a kérdés: nem egy csapatban játszanak?

7:59 – Ez történt ma

7:59 – Ez történt ma

A vírushelyzet romlik, a Momentum felvett egy humoristát, Macron hadjáratot indít az iszlamista szervezetek ellen, az erzsébetvárosi szájbermester áramlopása pedig olyan mint egy vízbe hajított kavics: egyre nagyobb kört ír maga köré.

Arrogáns Hiller a törvénytelenség és az SZFE tüntetők oldalán

Arrogáns Hiller a törvénytelenség és az SZFE tüntetők oldalán

Nehéz megjósolni, hogy mi lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) tanárainak és diákjainak a kuratórium vezetőivel vívott harcának a vége, legfeljebb sejtései lehetnek a szemlélőnek.

Janklovics átlökte a rendőrségi szóvivőt KAP-on

Janklovics átlökte a rendőrségi szóvivőt KAP-on

A menet közbeni okostelefon-használat és az ezzel járó figyelemelvonás okozta veszélyekre hívja fel a figyelmet az ORFK-OBB és az Aegon biztosító a legújabb kampányukban, aminek célja ezen jelenségek visszaszorítása. A videókban az ORFK szóvivőjét, Gál Kristóf alezredest is bevonta a marháskodásba a két sztárhumorista: Kovács András Péter (KAP) és Janklovics Péter.

Magyar környezetvédelmi kezdeményezést díjazott az EU

Más országban is alkalmazható a FIRELIFE nevű program.

Egyre többen költöznek ide Nyugat-Európából és kevesebb magyar távozik

Kövér László AzÜzlet.hu-nak adott, szerdán megjelent interjúban beszélt erről is. Az Országgyűlés elnöke a nemzeti konszenzus felé vezető út első és legfontosabb lépésének tartaná, ha az ellenzék hitet tenne a jelenlegi családtámogatási rendszer mellett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére