Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország nem támogatja az újabb felháborító sarc bevezetését

888.hu

2022.06.17. 12:40

Ahogyan az amerikai republikánus politikusok, úgy a magyar kormánypártok sem támogatják a globális minimumadót, ami jelentősen megnövelné az emberek terheit.

 

Őrült ötletnek és mindenképp megakadályozandónak tartjuk azt a brüsszeli elképzelést, amelynek alapján megadóztatnák a hagyományos meghajtású, dízel vagy benzines autóval közlekedő embereket.”

– jelentette ki korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Párizsban, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ülését követően.

 

A kormány álláspontja az, hogy nem szabad növelni az emberek adóterheit és el kell kerülni, hogy azok az országok fizessék meg az ukrajnai háború árát, amelyek nem felelősek érte.

 

Később Szijjártó Péter beszélt erről amerikai kollégájával is. Telefonos egyeztetésen azt közölte Anthony Blinkennel:

ezzel a döntéssel még egy mélyütést kapna az európai versenyképesség, amit jobb lenne elkerülni”.

 

Erről az elképesztően káros javaslatról már az amerikai republikánus politikusok is kifejtették ellenvéleményüket korábban.

 

Rick Scott republikánus szövetségi szenátor szerint:

E kétpilléres megoldás jelentős veszélyt jelent a mai és jövőbeni amerikai versenyképességre, és nem áll érdekében az amerikai adófizetőknek, munkahely-teremtőknek és családoknak. Amíg vannak olyan globális adózáshoz kapcsolható ügyek, amelyeket szükséges és indokolt nemzetközi együttműködés keretében kezelni, szintén imperatív, hogy minden ország megtarthassa szuverenitását a saját adótörvénye és adózási jogszabályai felett.”

 

Mike Crapo szövetségi szenátor és Kevin Brady kongresszusi képviselő már áprilisban úgy nyilatkozott:

Az EU pénzügyminiszterei ismét nem tudtak megállapodni a globális minimumadó ügyében, ami további bizonyítéka annak, hogy a Biden-adminisztráció túl korán futott győzelmi köröket az OECD megállapodás ügyében. Ha az EU máris akadályokba ütközik, senki sem várhatja, hogy olyan országok, mint Kína, a közeljövőben bevezessék a megállapodást. A Biden-adminisztráció elhanyagolta a tárgyalásokat a Kongresszussal e folyamat során, az eredmény pedig egy rossz megállapodás lett az amerikai cégek és munkavállalók számára.”

 

James Lankford republikánus szenátor a Pénzügyi Bizottság meghallgatásán azt mondta:

A globális minimumadóval kapcsolatos megállapodás alapján külföldi országok előnyhöz jutnak majd az amerikai vállalatokkal szemben, a megegyezés struktúrája pedig láthatóan arra ösztönözi a cégeket, hogy külföldre vigyék a szellemi tulajdont és a kutatás-fejlesztést.”

 

A mai kormányinfón is szóba került a globális minimumadó bevezetése. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre válaszolva megerősítette, hogy

a globális minimumadót továbbra sem támogatja a kormány, így az európai pénzügyminiszterek pénteki ülésére a magyar pénzügyminiszter ezzel a „kötött mandátummal” érkezik.

 

(borítókép: Unsplash)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Századvég: Erősen megosztja az európai közvéleményt Ukrajna felfegyverzése

Az Európai Unió 27 tagállamából mindössze 9 országban értett egyet a válaszadók több mint fele azzal az állítással, hogy az Európai Unió és tagjai vásároljanak fegyvert Ukrajnának, több tagállam a saját lakossága elutasító véleménye ellenére támogatja fegyverekkel Ukrajnát – derül ki a Századvég Európa Projekt-kutatásából, amelyről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Orbán Viktor a Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Olajozottan megy a felvételi

Olajozottan megy a felvételi

Azt írja az újság, hogy félmillió forint segít átlendülni a felvételi vizsga okozta nehézségeken.

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Magyarország mindent meg fog tenni a béke érdekében, és nem fog belesodródni a háborúba – mondta Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli szokásos rádióinterjújában. A miniszterelnök szerint az infláció egy közellenség, le kell törni az inflációt, majd azt mondta: úgy számol, hogy február-március körül csökkenni fog az infláció, decemberre pedig egy számjegyű lesz.

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére