Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hogyan változik a gyorskölcsön THM-je 2021-ben?

(x)

2020.08.26. 05:31

Szinte minden nap halljuk vagy látjuk a különböző bankok reklámjában ezt a bizonyos THM-et, amely a teljes hiteldíj mutató rövidebb neve. Jelentősége igen fontos a gyorskölcsön esetén is. Azt jelzi, hogy adott évben milyen kiadások mellett juthatunk hozzá a hitelhez. A ráfordítások többségét is magában foglalja. A hitelünk annál drágább lesz, ha minél magasabb a THM, vagyis a folyósított kölcsönért cserében sokkal több pénzt kell kiadni. A hitelmindenkinek.hu segítségével megtudhatjuk, hogy milyen módon emelkedhet jövőre a gyorskölcsön hiteldíj mutatója.

Miért változik a THM?

A hiteldíj mutató a következőket foglalja magában: a gyorskölcsön kamata (általában ez határozza meg a THM nagy részét) – hitelfolyósítási díj – ügyintézési vagy hitelbírálati díj – kezelési kiadás- a hitelközvetítőnek fizetendő díjak és jutalékok – a hitel mellé kötelezően megnyitandó bankszámla havi költsége – egyéb adminisztrációs járulékok.

Jelenleg és december 31-ig a hiteldíj mutató mértéke alig 5,9%, ezt a legtöbb hitelintézet ilyen arányban alkalmazza és ezzel is hirdetik a szolgáltatásokat. A szakértők azt mondják, hogy ez a kedvező árazás 2021-ben biztos, hogy emelkedni fog, amely jelentős anyagi előnyt vagy negatívumot eredményezhet.

Fotó: pixabay

A pandémia miatt a magyar kormány egységes fizetési haladékot rendelt el, egészen év végéig így a gyorskölcsönökért sem kell fizetni. Ez érthető, hiszen sokan állás nélkül maradtak, kerültek rossz anyagi helyzetbe és eladósodtak. Ebben az esetben csak haladékról beszélünk és nem mentességről. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a moratórium lejárta után a felmerülő kamatokat is meg kell fizetni. A biztonság kedvéért érdemes folyamatosan tájékozódni a pénzintézeteknél, hogy milyen változás várható a későbbiekben. Arra kell törekednünk, hogy amint anyagi lehetőségünk engedi, lehetőleg törlesszünk.

Gyorskölcsön kapcsán a kormány hozott egy rendeletet az úgynevezett „csökkentett árú” kölcsönről, melynek lényege, hogy március 19-től a pénzintézetek csak ilyen kölcsönt folyósíthatnak, és az 5,9%-os THM kizárólag ez év december 31-ig számolható. 2021-ben emelhető az összeg és a bankok élnek is majd ezzel a lehetőséggel. Ami tehát nekik kedvező, nekünk már nem annyira.

Ahány bank, annyi THM

A Hitelmindenkinek végignézte, hogy a hiteldíj mutatók nem azonosak a különböző pénzintézeteknél. Ugyan az 5,9 %-ot nem haladja meg, de jelentős eltérések (pl. Takarékbank: 5,31%, UniCredit: 5,66% , K&H Bank: 5,79 % ) tapasztalhatók most és a 2021-re vetített számok (pl. Takarékban: 11,99%, UniCredit: 6,65%, K&H Bank: 9,49%) is változtak. Ez nem jelenti azt, hogy ezek az összegek állandóak lesznek, az viszont tény, hogy 5,9%-on nem stagnál a hiteldíj mutató egyik pénzintézetnél sem.

Azt már most látszik, hogy a jövőben jobban oda kell figyelni melyik bank mely gyorskölcsönt ajánlja és mindezt milyen THM mellett biztosítja.

(x)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Újabb bravúrra készül az elmúlt években ténylegesen hihetetlen és sikeres történetet író magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn este a Puskás Arénában csak egy aprócska pontot kell szerezni Olaszország ellen ahhoz, hogy a csapat bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Persze az sem lenne nagy baj, ha az angolok és a németek után az olaszok skalpját is megszereznénk.

Fidesz-győzelem a miskolci időközi választáson

Időközi választást tartottak vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében. A választáson óriási fölénnyel, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére