Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hidvéghi Balázs: Az ellenzék fiktív valóságbuborékban él

888.hu/MTI

2022.04.06. 08:30

Nemcsak a Holdról és Brüsszelből volt látható a Fidesz-KDNP elsöprő győzelme, de még Strasbourgig is eljutott a híre ahol aztán jól megvitatták a magyar választási eredményeket. A magyarországi balliberális politikusok részéről csakúgy záporoztak a demagóg kijelentések. Jól látszik: még pár napig zajlani fog a gyászmunka.

 

Bernard Guetta, az Európai Parlament Renew frakciójának politikusa kedden Strasbourgban vitát szervezett a magyar választások eredményeiről szakértők és politikusok részvételével.

Ujhelyi István, az MSZP uniós parlamenti képviselője a vitában elmondta: fontos megérteni, hogy miért szavaztak többen „Orbanisztánra”, mint arra, amit az ellenzéki összefogás letett az asztalra. Véleménye szerint a demokrácia építéséhez meg kell vizsgálni a kormányt újraválasztók hozzáállását.
Hangsúlyozta azonban, hogy „a választásokat nem csak a választások napján lehet elcsalni”, ugyanis a választók egy része „azt a valóságot értelmezi, amit a kormány diktál”. Mint mondta, a magyar választások egyenlőtlen terepen játszódtak, „a pálya lejtett a Fidesz felé”. Bírálta azt, hogy „a magyar választók többségével el lehetett hitetni, hogy az uniós jogállamisági eljárás oka a LMBTQ-propaganda”, és azt, hogy „a kormány félelmet gerjesztett azáltal, hogy azt hirdette: kormányváltás esetén Magyarország háborúba lépne”.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz uniós parlamenti képviselője kiemelte, hogy

a Fidesz immáron egymást követő negyedik alkalommal egyértelmű győzelmet aratott a választásokon.

 

Hangsúlyozta: minden egyes társadalmi rétegben, minden egyes településtípuson jelentősen nőtt a kormányra szavazók aránya.
Véleménye szerint

Az ellenzék fiktív valóságbuborékban él, elképesztő mértékű részükről a magyar társadalom, a közép-európai viszonyok megértése, továbbá az önreflexió hiánya egy ilyen megsemmisítő választási kudarc után.”

 

A politikus szerint a kormány sikerének alapja, hogy a magyarságot és a magyar érdekeket állítja központba. Mint mondta, amikor a kormány 2010-ben hatalomra került, egy „a balliberális kormányzás által tönkretett országot” örökölt. A magyar kormány helyes gazdaságpolitikai döntései, többek között a személyi adóterhek csökkentése, a nemzetközi befektetők és a bankok adóztatása egyensúlyba hozta a költségvetést, továbbá az erős családpolitika a fiatalokat a családalapításra ösztönözte. Példaként hozta fel azt is, hogy Magyarország először állt ki az illegális migráció ellen az EU-ban.

A magyar kormány politikájának központjában a saját érdekek állnak, nem pedig a máshonnan jövő elvárások.”

– hangsúlyozta. Mint mondta, a kormánynak az is fontos, hogy párbeszédet folytasson az emberekkel, és kíváncsi a véleményükre, ami az ellenzékről nem mondható el. Hidvéghi Balázs azt is kiemelte, hogy az ellenzéket továbbra is Gyurcsány Ferenc dominálja, és úgy vélte, többek között erre is visszavezethető az ellenzék sorozatos választási kudarca.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik uniós parlamenti képviselője azt mondta: a magyar kormány tagjai a kampány folyamán kerülték a politikai vitát, és emlékeztetett, hogy Orbán Viktor utoljára 2006-ban állt ki vitázni az ellenoldal jelöltje ellen. „Így tehát, a kormány programját sem ismertük meg csak hangzatos szlogeneket.” – fogalmazott. Leszögezte: Magyarországon szabad, de „nem fair” választások voltak. Bírálta a kormány kommunikációját és a magyar közszolgálati médiát is.
Elmondta, hogy az ellenzéki összefogást a Jobbik elsősorban a közös értékekre alapozta, félretéve az egyes pártok közötti nézetkülönbségeket. Hangsúlyozta továbbá, hogy a Jobbik által képviselt konzervatív értelek a pluralizmusra, az átláthatóságra és a vita szeretetére épülnek.

Arató Gergely, a DK politikusa szerint a Fidesz a választásokat megelőzően jól időzített szociális kampányt indított, ezáltal „megvásárolta” a többség szavazatát, továbbá „ügyesen saját oldalára fordította az ukrajnai helyzetet háborúpártinak lefestve az ellenzéket”. Véleménye szerint az ellenzék kampánya nem fókuszált eléggé az olyan fontos kérdésekre, mint az magyar egészségügy és oktatás helyzete, ehelyett inkább a bizonytalanok megszólításra összepontosított. Arra is kitért, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltjére, Márki-Zay Péterre az ellenzéki voksolók „nem tudtak elég magabiztosan” szavazni. Mint mondta, a baloldal „rossz politikai terméket” kínált, a következő programnak sokkal baloldalibbnak, szociálisabbnak kell lennie.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője hozzászólásában azt mondta: az ellenzék óriási vereséget szenvedett, amelyben ők (a Momentum) is hibásak, azonban véleménye szerint kihasználták az összefogás nyújtotta lehetőségeket. Kijelentette, hogy a Fidesz kampánya jobb volt, de megkérdőjelezte annak etikusságát, hiszen a kormány arra törekedett, hogy „ellenfeleit lejárassa”. Úgy vélte, az ellenzéknek a jövőben jobban kell összpontosítania a „hétköznapi emberek” problémáira.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyomtalanul eltűnt az Üllői úti rémkép

Nyomtalanul eltűnt az Üllői úti rémkép

Nem sokáig láthattuk a honi sajtó megfelelő érzékenységgel megáldott felületein a címlapra kínálkozó hírt: „orosz zászlóból formált koreográfiát a ferencvárosi tábor az Újpest elleni meccs előtt.” Az írás nyilván osztatlan rettegést aratott az ilyesmire fogékonyak körében, ám a szenzációs anyagot később törölték.

Vegyi fegyvert vetett be az ukrán hadsereg az oroszok szerint

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy „önkéntes rohamosztagok” elfoglalták Mihajlivka települést Donyeck város közelében.

A Kutyapárt elnöke beszólt a dollárbaloldalnak | Videó

A Kutyapárt elnöke beszólt a dollárbaloldalnak | Videó

Hónapok óta tart a rendszerváltás óta kirobbant legnagyobb kampánypénzbotrány, amely a dollárbaloldalhoz kötődik. A Kutyapárt elnöke, Kovács Gergő a Klasszis Klub című műsorban vallott a guruló dollárokról: szerinte mindenki tudja, hogy nagy külföldi támogatóktól jött a pénz, amit a baloldal kampányra költött.

Gyerekeknek nyomja a BLM-propagandát a Disney

Korán kezdik az agymosást a cégnél.

Pedofíliát ábrázoló római kupát népszerűsít a szivárványlobbi a londoni British Museumban

Pedofíliát ábrázoló római kupát népszerűsít a szivárványlobbi a londoni British Museumban

Vajon eljött annak az ideje, hogy az LMBTQ már a gyermekeket molesztálókat is védelmébe veszi?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére