Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Heti egymilliót kaszál a Soros-szervezet a Lánchíd-tender átláthatósági ellenőrzésén

888.hu

2020.10.27. 15:03

Óránként 25 ezer forint plusz áfáért ellenőrzi a Transparency International Magyarország, hogy átlátható legyen a Lánchíd-felújítás pályáztatása – közölte a főpolgármesteri hivatalhoz eljuttatott kérdéseinkre válaszolva a Budapesti Közlekedési Központ. Az öthetesre (200 munkaóra) tervezett munka elvégzéséért a Soros-szervezet heti nettó egymilliót kap a BKK kasszájából.

Mint arról korábban beszámoltunk: a rengeteg vitát kiváltó Lánchíd-felújítás tenderének kiírása után Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy

az első szervezet, amely keresni fog a pályáztatáson, az a Transparency International Magyarország, amely a nemzetközi Soros-hálózat támogatását is élvezi.

Karácsony Facebook-posztja szerint:

A közpénzek elköltése nagy felelősség, hiszen a közpénz sokak pénze kevesekre bízva. A jelenlegi, sokszínű városvezetés számára a felelős gazdálkodás és a korrupció elleni harc közös érték.

Sajnos a nagypolitikában az elmúlt években azt tapasztalhattuk, hogy egy beruházás értékével egyenesen arányos az ellopott pénz mennyisége. Budapesten, a Fővárosi Önkormányzat és fővárosi cégek beruházásai esetében ilyen nem történhet.

Nem történhet ilyen a Lánchíd felújításával sem, amely ennek a ciklusnak az egyik legnagyobb és legnemesebb feladata. Ennek biztosítéka a Transparency International Magyarországgal kötött megállapodás

abban segít, hogy a munkát nyílt és tiszta versenyben nyerje el a győztes vállalkozás, és minden adófizető, minden budapesti pontosan lássa, hogy hogyan hasznosul a pénze gyönyörű fővárosunk emblematikus hídjának újjászületése során.”

Nos, mivel a „bazi nagy átláthatóság” jegyében a nyilvános dokumentumok feltöltésére szolgáló oldalon a bejelentés idején nem szerepelt, hogy mennyit keres ezen az üzleten a Transparency, erre vonatkozó kérdéseinket eljuttattuk a főváros kommunikációs igazgatóságához.

A BKK kommunikációs csapatától kapott válasz szerint

a Transparency International Magyarország a megbízást nettó 25 ezer forint + ÁFA / munkaóra ellenében látja el. Abban az esetben is legfeljebb 200 munkaórának megfelelő, azaz maximum nettó 5 millió forint + ÁFA megbízási díjat jogosult elszámolni, ha a megbízás munkaóra-igénye meghaladja a 200 munkaórát. A megbízási díjat a BKK az üzleti tervéből finanszírozza, az nem a Lánchíd felújítására szánt költséget terheli.”

Vagyis a tervek szerint a tenderek elbírálása során

a Soros-szervezet napi 8 munkaórával, heti 5 munkanappal számolva legalább öt hétig ellenőrzi a pályáztatás körülményeit, s ezért heti 1 millió forint díjazásban részesül.

Hogy ez a munka hogyan oszlik el, az egyelőre nem világos, mivel a hivatalos határidők szerint a közbeszerzési eljárástól függően 2021 februárjáig kell szerződést kötni a majdani kivitelezővel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére