Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Opus tett egy kötelező érvényű ajánlatot a Titász megvásárlására

888

2020.12.28. 19:20

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat – írta a portfolio.hu.

A tőzsdei társaság közleménye szerint

„egy jogokat és kötelezettségeket keletkeztető és időbeli ütemezést, valamint árképzést is tartalmazó kötelező érvényű szerződéses feltételrendszer mentén tett ajánlatot az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100%-os részvénycsomagjára”.

A társaság 2020. december 23-án írta alá az E.On-nal az erre vonatkozó megállapodást, amely többek között arra is kitér, hogy az E.On a vevő felé szakmai támogatási kötelezettséget vállal a tranzakció lezárását követő hat hónapon keresztül az üzletmenet folyamatossága érdekében.

Dzsubák Attila Zsolt, az Opus Global vezérigazgatója az ajánlattétel kapcsán elmondta:

a Titász az Opus eszközportfóliójának értékes eleme lesz, amely kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járul hozzá cégcsoportunk eredménytermelő képességéhez”.

A közlemény arra is emlékeztet, hogy a társaság stratégiai célja, hogy hosszútávon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon.

A társaság azt is kiemelte, hogy „Magyarország keleti régiójára növekedési potenciálként tekint, a cégcsoport egyéb, helyi érdekeltségei pedig további szinergiákat is biztosítanak társaság számára”.

A részletes ügyleti megállapodások aláírásának határideje 2021. március 31. „Az Opus a tranzakcióból származó előnyök és keletkező kötelezettségek tekintetében 2021. január 1-től már felelősséggel tartozik. A tranzakció zárása 2021. harmadik negyedévében várható” – részletezte a cég.

Az Opus tavaly októberben jelezte az akkori bejelentés-sorozat alkalmával: megvásárolják az E.On-tól a Titászt. Azt is érdemes felidézni, hogy két héttel ezelőtt szivárgott ki, hogy tárgyalásokat folytat az Opus Global a Tigáz felvásárlásáról.

Az Opus a november végi negyedéves gyorsjelentésében közölte, hogy jelenleg az energetikai portfólió átalakuláson megy keresztül, a társaság meghirdetett stratégiája szerint tárgyalásokat folytat ezen szegmens kiépítése érdekében (most üres a divízió a veszteséges Mátrai Erőmű eladása után).

(Címlapfotó: Youtube)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére