Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Mercedes-gyárban is újraindulhat a munka

888.hu

2020.04.15. 10:45

Április 28-án indulhat újra a munka a kecskeméti Mercedes-gyárban.

Az eddig tervezettnél hat nappal később, de a hónap végén részlegesen újraindulhat a munka a kecskeméti Mercedes-gyárban.

Április 28-án egy műszakos munkarendben, fokozatosan kezdődhet újra a munka – válaszolta a Mercedes a hvg.hu kérdésére. Azt ígérték, hogy a gyártás felfutását rugalmasan alakítják majd, az újraindulás tapasztalatait felhasználva, hogy minél gyorsabban tudjanak reagálni az igényekre. A 4400 dolgozó egészségét és biztonságát ígéretük szerint szigorú higiéniai és védőintézkedésekkel védik majd.

Arra is emlékeztettek a válaszukban, hogy a német anyavállalat, a Daimler AG országonként más-más szabályozást vezetett be a telephelyeken, mindenhol a helyi járványhelyzetet, valamint a hatóságok előírásait kell figyelembe venni. Németországban április 6. és 17. között tették lehetővé a rövidített munkaidő alkalmazását, ezt most április 30-ig meghosszabbították.

A magyarországi gyár vezetése a lapnak azt is elárulta, hogy folyamatosan egyeztetnek a szakszervezetekkel, hogy megtalálják a megoldást, miként lehet a dolgozók munkahelyét és bérét is hosszú távon biztosítani.

Ami Magyarországon történik, az illeszkedik a nemzetközi trendbe, több más európai országban is újraindul fokozatosan az autógyártás. A Hyundai kedden közölte, hogy ismét gyártani kezdett csehországi autógyárában. Közel háromhetes kényszerszünet után a szokásos három helyett egyelőre csak két műszakban készítenek autókat. A Toyota közleményben tudatta, hogy a koronavírus miatt bezárt franciaországi és lengyelországi gyáraiban április 22-én újraindítja a termelést. A Volkswagen-csoporthoz tartozó Skoda ellenben kedden ismét elhalasztotta csehországi gyártásának újraindítását. A termelés várhatóan csak április 27-én indul be.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére