Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BP-nek fizetnie kell

2015.10.06. 14:19

A társaság a 2010-es Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa miatt kényszerül az okozott károk megfizetésére.

Hétfőn az amerikai igazságügy minisztérium bejelentette, hogy 20 milliárd dollár környezeti kár megfizetésére ítélték a kőolaj-óriás BP-t, ezzel megfosztva a céget majdnem egy egész éves bevételétől.

Továbbá 5,5 milliárdot kell a cégnek az öböl vizének tisztítására költenie és további öt milliárdot az érintett államoknak köteles megfizetni; Alabama, Florida, Louisiana, Mississippi és Texas részesül majd a pénzből. Emellett további 8,1 milliárdos környezeti rehabilitációs programot is finanszíroznia kell a cégnek a Mexikói-öbölben.

Persze kérdés, hogy mennyi pénz is lenne elég arra, hogy kompenzáljon több mint 8000 sérült és elpusztult madarat, teknőst valamint vízi emlőst. 

Az ügyben eljáró bíró Loretta Lynch szerint a most meghozott döntés válasz minden civil igényre, és arra az ötéves jogi vitára, ami a 2010-ben felrobbant Deepwate Horizon fúrótorony által okozott olajszennyeződés váltott ki.

Mert ez a 20 milliárd dollár kielégítően kompenzál egy 507 millió literes olajszennyeződés okozta kárt, ami 1400 kilométernyi partszakaszt tett majdnem teljesen élhetetlenné.

Lynch valószínűleg így is gondolja, mert szerinte: a pénzbüntetés ösztönzi a BP-t és társait, hogy mindent megtegyenek, hogy hasonló eset többé ne fordulhasson elő.

(ap.com)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére