Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Véget ért a líbiai embercsempészek szabija"

Sümeghi Lóránt

2017.07.14. 16:58

Különös módon tíz napig egyetlen migránsokat szállító hajó sem érkezett Olaszországba, de a politikai vihar leültével újraindult a migrációs beszállító gépezet.

Az Il Giornale jobboldali olasz lap hírportálja egy mai írásában hívta fel a figyelmet arra, hogy tíznapos szünet után ma újból megérkezett egy migránsokat szállító NGO-s hajó Olaszországba. Maguk a líbiai embercsempészek is tétlenül töltötték a napjaikat attól kezdve,  hogy az olasz belügyminiszter, Marco Minniti bejelentette, lezárják a kikötőiket a külföldi hajók előtt, és köztük is elsősorban a külföldi civil szervezetek hajói előtt. A múlt szombaton éjjel azonban újból elindították az illegális bevándorlókkal teli gumicsónakokat a líbiai strandokról, amelyekről aztán az civilek szorgosan be is gyűjtötték őket a saját hajóikra.

Azért ez már önmagában is elgondolkodtató, hogy ezeknek az embercsempészeknek miért nem felelnek meg az olasz hajók, illetve a nem NGO-s külföldi hajók. De ez a tény is csak azt a gyanút támasztja alá, hogy az NGO-k hajói nélkül nem működik a migránsok beszállítása Európába. Õk valójában egy átfogó stratégia szerves részét képezik. A See Eye NGO maga fedte fel egy helyi olasz újságnak adott interjúban, hogy az ő feladatuk egy kisebb hajóval a líbiai vizek mentén a tenger pásztázása, a migránsok gumicsónakjainak a felkutatása, majd a migránsok átpakolása a hajójukra, és elszállításuk egy nagyobb tengeri hajóra.

Nagyon úgy tűnik, hogy itt valójában nem csak valami klasszikus értelemben vett embercsempészetről van szó, hanem egy mindent átfogó migrációs beszállító gépezetről, amit igazából csak annak az adatnak a fényében lehet megérteni, ami felett eddig teljesen elsiklottam a hírek özönében. Az olasz központi bank, a Banca d’Italia szerint Olaszországnak évi 200 ezer bevándorlóra van szüksége, és érdekes módon maga a jelenlegi olasz kormány is 200 ezerre számít belőlük az idén. Éppen ekkora számú migránsszétosztásáról egyeztek meg pl. az olasz önkormányzatokkal. Nem lehet véletlen a két szám egyezése!

Marco Minniti olasz belügyminiszter valójában éppen akkor kezdett el az olasz kikötők lezárásával fenyegetőzni, miután Franciaország visszatoloncolta a migránsokat Ventimigliánál, amikor Olaszország már napi ezer számra kezdte el őket beengedni a kikötőibe. Ezzel a napi ezer fős érkezéssel valójában jóval túllépte volna a maga számára betervezett 200 ezer fős kvótát az olasz kormány, és így pl. Franciaországnak, Ausztriának, és más európai államoknak is bőven jutott volna még rajtuk kívül a migránsokból, de a többi állam ezt nem akarta, így változtatni kellett a stratégián.

Végül is a baloldali olasz kormány soha sem a migráció megállításáról, hanem mindig csak a migráció megfelelő menedzseléséről beszél. Úgy tűnik, most újból eljött az idő arra, hogy fogadják a migránsokat az elmúlt másfél hét tárgyalásai után, amelyeknek nagy valószínűséggel csak egy része vált ismertté a sajtóban. Egyelőre azonban még csak kisebb számban érkeznek az illegális bevándorlók az NGO-s hajókkal. Nagyon úgy tűnik, hogy igazából nem az időjárás befolyásolja az elindulásukat és számukat, ahogy ezt gyakran szakértők mondani szokták, hanem valami más. Az időjárás szerint akár napi több ezren jöhetnének most is.

A csuda se érti, hogy ezek a líbiai embercsempészek honnan is ismerik ennyire az európai migrációs politika széljárásait.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre. A további részletekről itt olvashatsz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére