Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Radikalizálódom"

Bertha László

2017.08.16. 14:38

Biztosan így kell lennie, ha már nemcsak Zázrivecz Pubi, hanem Gábor és pláne még Lajos is ezt állítja. Az egy kissé elbizonytalanít, hogy János vagy Jani hol radikálisnak lát engem, hol nem.

Egyre nyugtalanabb vagyok, gyötör a bizonytalanság, hogy akkor én most már radikalizálódtam, vagy éppen a legjobb úton vagyok afelé?

Az nekem komoly, kisnyugdíjas problémát okoz, hogy annak hiányában nem tudok kerekes bevásárlókocsit húzni, és boldogtalanságomra a szennyvíz sem ömlik a számból. Arra itt van amúgy a közelben a szennyvízátemelő, ami időnként csúnyán kiköpte, amit az emberek belecsináltak, de mostanában békésebb korszaka van, láthatólag ő még nem radikalizálódott.

Napok óta csak forgolódom az ágyban éjszaka, hogy ezek a zsúrfiúnak is alkalmatlan "politikusok", akik iskolai végzettséghez akarják kötni a választójogot, mégis hová jártak az agyukat pallérozni? Faiskolába, tánciskolába, vagy csak úgy az iskolák mellé jártak, mert ha tényleg tanultak lennének, nem beszélnének ekkora ökörségeket.

Szóval a nyugdíjasok, így én is, radikalizálódunk! Én meg pláne fokozottan, mert kisnyugdíjas vagyok. Gondolom a nemzetközi helyzet fokozódásával egyetemben?

Csúnya dolog egy rendes magyar embernek, vagy a lányának idegen szavakat használni, de ha már radikalizálódunk, akkor talán etimologizáljunk is.
Mit jelent a radikalizmus? Gyanítom, hogy sem Pubi, sem Lali és még kevésbé Jani, meg Gábor sem bíbelődtek ilyen fogas kérdés megválaszolásával. A politikus attól politikus, hogy gátlástalanul használ olyan kifejezéseket, amikről gőze sincs.

Na, akkor essünk neki az etimológiának – a jelentés megtalálható minden rendes értelmező szótárban.
 

"A radikalizmus eszmerendszer, amely a fennálló társadalmi rendszer vagy annak valamelyik szegmensének gyökeres, következetes akár a szélsőségekig elmenő átalakításának az elve. Alapelve abból indul ki, hogy a mélyen gyökerező bajok megszüntetéséhez a szabályok (rendszer) következetes átalakítása szükséges. Nem elég, ha a felmerülő gondon alkalmilag segítünk és közben nem orvosoljuk a baj okát, mert így a baj megismétlődhet."(forrás: wiki)

Hát én bizony ezzel, úgy is mint kisnyugdíjas, egyetértek, sőt radikálisan egyetértek. Mert mélyen gyökerező baj van a zsúrfiúk, a Pubik fejében. Miután nincs kellő morális és tudásbázisuk – a gerincüket nem röntgeneztem, de gyanítom számtalan kopás és deformáció állapítható meg –, időnként ráböknek egy kifejezésre az idegen szavak szótárában, és anélkül, hogy értenék annak valóságos jelentését, nekiállnak mesét gyártani a szóhoz.

Így lettem én radikalizálódott, bevásárlókocsit húzó, szennyvizet hányó és a szemeimmel tüzet okádó nyugdíjas. Nem akarom túlfeszíteni az etimológiai húrt, de mit jelent az, hogy nyugdíj vagy nyugdíjas?

A nyugi díja, gondolom én. De milyen nyugié! A pofa be, a húzd meg magad, szenvedj csendben, épülj le, higgy el mindent, szeresd a politikusokat, ne akarj már semmit, ne gondolkozz, csöndben készülj az elmúlásra díja?
A nyugdíjas az egy embertől független species?

Egyáltalán mit akartak a fiúk elérni a témával? Hogy majd most megszeretik őket, sőt egyre jobban, miközben követhetetlenül forognak, mint a szélkakas? Kit akartak megnyerni, ha nem akartak bántani? A fiatalokat, a középkorúakat?

Engem speciel nem sértettek meg, mert ahhoz el kell érni egy szellemi, erkölcsi és úgy általában emberi minőséget, hogy valaki engem meg tudjon sérteni.
De! Hol volt a nemzeti ünnepeinken, mondjuk az utolsó március 15-én Zázrivecz Pubi? Nem látta, nem érzékelte, hogy a magukból kikelt szépkorúak – na ezt a megnevezést utálom csak igazán –, a letűnőben lévő kommunista rendszer utolsó bástyáiként, hősies elszántsággal, az egyen nejlonszatyraikkal és sokan fog nélkül próbálták megzavarni azt a nemzeti ünnepet, ami még a kommunista rendszerben is ünnep volt, igaz némi veréssel.

Az sem lenne baj, ha Pubink, Gábor, Lajos, Jani tudna disztingválni – megint jöhet az idegen szavak szótára –, és nem mosná össze a nyugdíjas prolit, a nyugdíjas egyetemi tanárral.

Tőlem nem kell, hogy elnézést kérjen Pubi, mert engem nem sértett meg, sőt, csak vihogok egyfolytában, micsoda habverés folyik az uborkaszezonban a nagy semmi körül.

Bár azt nagyon nem szeretem, ha én – most mint okádó nyugdíjas – vagyok az idegen farok a csalánverésben. Már csak azért se kérjen Zázrivecz Pubi, alias Vona Gábor elnézést, mert attól a mélyben nem változik semmi.
 

Mit is mond a radikalizmus definíciója? Hogy nem elég, ha a felmerülő gondon alkalmilag segítünk, és közben nem orvosoljuk a baj okát, mert így a baj megismétlődhet.

Úgy bizony! Ez olyan, mint a betegség, mint a mindig kiújuló kelés, gyomorfekély vagy mérges pattanás. Ha nem kezeltetik a fiúk a betegségüket, amit feltűnési viszketegségnek, akár kóros téveszmének, beteges hazudozásnak, de leginkább mélységes műveletlenségnek lehet diagnosztizálni, akkor félő, hogy a betegség recidivál, azaz visszatér, kiújul, visszaesnek az eredeti betegségbe a baj okának orvoslása híján.

Ebben az esetben viszont félő, hogy bekövetkezik, amit eddig csak vizionáltak Pubiék, azaz radikalizálódom. Bizony radikálisan leküzdöm a jó modorom, radikálisan elfelejtem a neveltetésem, radikálisan leküzdöm az összes értelmiségi attitűdömet, és radikálisan elküldöm őket oda, ahonnan jöttek!

Ugye mégsem akarhatja senki, hogy ilyen radikálisan radikalizálódjak?

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre. A további részletekről itt olvashatsz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére