Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Puzséri tévedés

Horváth József György

2018.08.07. 21:00

Puzsér Róbert fontolgatja a fõpolgármester-választáson való indulást, mert meg akarja valósítani a Sétáló Budapest elképzelését.

Egy újabb baloldali állatorvosi ló. Sokadik, eleddig mind megdöglött.

Hogy mi a hiba?

Puzsér azt a liberális toposzt tűzte zászlajára, ami oly nagyot megy a baloldalon, nevezetesen a jó állam a menedzserállam. Mert mit csinál egy menedzser? Projektekben gondolkodik. Munkában. Tervekben. Megalkot, ütemez, elkészít, továbbáll. Nincs üres járat, teljes a megtérülés, maximális a haszon. Ahogy az államnak is működnie kellene egyes baloldali gondolkodók szerint.

Na, ez úgy hülyeség, ahogy van.

Lássuk egy példán keresztül!

Megválasztják. Majd megvalósítja a projektjét. És utána? Lemond? Esetleg céltalanul továbbra is a székében marad? Vagy átengedi más projektmenedzsereknek a város vezetését? És akkor hol marad a demokratikus legitimáció?

Az a baj ezzel, hogy egy államot, várost nem lehet projektalapon vezetni. Ez nem vállalat és nem cég. Ezért (is) alkalmatlanok a ballibek a feladatra.

Közösséget csak valódi víziók és elvek mentén lehet vezetni. Mert először van az elv, aztán a konkrét terv.

Öt év hosszú idő. Kellenek konkrét tervek, de mindent nem lehet előre látni. Ha pedig eltérés, vagy új lépés szükséges, azt milyen megfontolás alapján teszi majd meg? Milyen elvek fogják vezérelni? Vagy csak tesz, ahogy kedve tartja?

Ha jobbra szavazol, tudod erre a választ. Isten, haza, család. Bármi is lesz, bármi is jön, minden kihívást és minden újratervezést ezek a szempontok kell, hogy meghatározzanak.

Öt évre az emberek átengedik a hatalmat. És csak egyetlen biztosíték adható ezért cserébe: az elv. Elv, ami kiszámítható, elv, ami előrelátható.

Budapest nem egy projekt. Magyarország sem egy projekt. A magyarság több, mint egy projekt.

Ha ez megvan, akkor talán életben marad a ló…

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre. A további részletekről itt olvashatsz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére