Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Politikai fröcsögés és LMBTQ-lobbi: üdv a mûvészképzésen

Horváth József György

2018.12.05. 09:00

Újabb egyetemi #metoo-akta, ezúttal a mûvészeti képzésekrõl.

Kedves 888 szerkesztőség!

Egy rövid történet a művészeti képzésekről.

Elöljáróban szeretném Önöket megkérni, hogy ne közöljék se a nevem, se a szakom, se az intézményt (ha érzik majd szavaim megjelenítésének szükségét), mert ezen a szakon minden tanár azonnal tudni fogja, hogy rólam van szó, még ha a nevem nem is jelenik meg.

A tanáraim kb. 80%-a az előző éra által tett szert hírnévre a szakmában, sajnos már az gond szerintem egy gyakorlatot tanító tanárnál, hogy a legfrissebb munkája X éves – és az X ötnél sokkal több.

Nem volt még órám, ahol ne került volna elő a politika, a migráció vagy az LMBTQ. Teljesen egyedül vagyok a jobboldali nézeteimmel, de még a diákok között is. Nem hinném, hogy a diákok szenvednének attól, hogy gyakran politikai fröcsögést kell hallgatniuk órán – mert sajnos nagy részük egyetért velük. Mikor művészeti egyetemre jelentkeztem, nem gondoltam volna, hogy szinte feltétel, hogy liberális legyek vagy homoszexuális.

Szinte elhiszem néha nekik, hogy tényleg ők vannak többen – de csak azért, mert a művésztársadalomban (leginkább Budapesten) tényleg többségben vannak, mert az öregebbeket felemelte az előző kormány, befészkelték magukat a pozíciójukba, és csak a magukhoz hasonlatosakat engedik közel a „tálhoz”.

Csak azt várom, hogy végre lediplomázzak – már ha idén engednek odáig eljutni –, és végleg visszamehessek szülővárosomba. Még a Facebookon sem merek megosztani cikkeket, arra is figyelek, hogy mit kommentelek és like-olok, mert a tanáraim az ismerőseim.

Nem az a probléma, hogy politizál. A középiskolában is politizált az órán az osztályfőnököm, de neki volt annyi intelligenciája, hogy el tudta fogadni, hogy én teljesen más véleményen vagyok, néha jókat vitáztunk, és azóta is jó köztünk a viszony, az érettségimen sem látszik, hogy emiatt hátrányban lettem volna. Itt viszont olyanok, mint a hisztis óvodások.

Az egyetlen szaktársam, akiről egy kocsmai este alatt kiderült, hogy szintén kormánypárti, egy felvidéki magyar fiú. Szomorú, hogy benne sokkal nagyobb a hazaszeretet és a nemzeti öntudat, mint a hazai szaktársakban.

Kérem, tényleg legyenek tekintettel az inkognitómra! Ha a kezemben van a diplomám, nagyon szívesen vállalom a nevem bármikor. De egyelőre félek, hogy ez veszélybe kerülhetne, ha az bármilyen jobboldali médiumon megjelenne.

Üdvözlettel,

 

Eleged van az egyetemen zajló, kéretlen baloldali politizálásból az órákon? Úgy érzed, véleménye és igaza egyedül a liberális oktatódnak lehet? Ha igen, írd meg nekünk a [email protected] e-mail-címre és megfelelő forrásvédelem keretein belül közzétesszük a történetedet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére