Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Péntekenként Puccsolj Politikusokat!

Olvasói vélemény | szerző: Káthay Xerxész

2019.12.03. 21:00

Rettenetesen sajnálom a pénteket. Szerencsétlenségére angolul Friday, így kénytelen elviselni, hogy megkérdezése nélkül felhasználják valami olyasmire, amire, ha tehetné, nem adná a nevét. Mert, ha – mondjuk Dryday lenne, akkor nagy bajban lennének a klímahisztizők. Bár, nincs kétségem a kreativitásuk tekintetében. Ha a vasárnap kezdődne F-fel, akkor nyilván Fundays for Future lenne a mozgalom neve. Ha pedig a kedd, akkor Fuesdays for Future. De biztosan valamit kitalálnának a szerdára: Wednesdays Wellbeing Walks (Szerdai Jóléti Séták), vagy akár a hétfőre is: Moaning Minors’ Mondays (Sóhajtozó Kiskorúak Hétfője). Egyelőre marad a Fridays for Future, azaz Péntekenként Puccsolj Politikusokat. Lehetőleg fehér jobboldali konzervatívokat.

Azért én speciel nem bánnám, hogy a hétvégi csúcsforgalom idejére tervezett felvonulásaik előtt hatástanulmányt is végeznének. Például arról, hogy hány autóst kényszerítenek arra, hogy órákkal tovább pöfögtessék járgányaikat a nagyvárosok belvárosaiban. Vagy arra, hogy kikerüljék a lezárt utakat, ezáltal más, kevésbé szennyezett környékre terelve őket. Mert akkor kiderülne, hogy sokkal többet ártanak környezetünknek, mindannyiunk szent klímájának, mint amennyi változást (sic!) elérnek. És a sofőrök egészségéről még nem is beszéltem: ingerültség, vérnyomás-emelkedés, kocsiban dohányzás stb.

Nyilván ez a legkevésbé sem érdekli őket, ők sztrájkolni akarnak. Haladóbban fogalmazva: SZRTÁJKolni. Azért bemásolom ide a sztrájk jelentését: „A sztrájk több, munkaviszonyban álló munkavállaló által közösen végrehajtott munkabeszüntetés. Célja a munkabérek emelése, a munkakörülmények javítása (pl. munkahelyi kedvezmények elérése, a munkarend elviselhetővé tétele, a kollektív szerződés megerősítése) vagy más szociális jog kivívása. Nyomásgyakorlás céljából szokás a sztrájk kilátásba helyezése is. A politikai sztrájk célja a kormányzati döntések befolyásolása.” Ebből teljesen egyértelművé válik, hogy a tüntikézők politikai sztrájkot folytatnak. Csak úgy mellékesen, ezek a kiskorúak megértik egyáltalán a kormányzati döntéseket? Ismerik ezeket? Vagy a kisnagy Greta beleüvölti a cybertérbe, hogy menni kell, aztán menni kell, nincs mese. Pedig mennyivel jobb lenne egy mese anyutól, vagy aputól, vagy a tanító nénitől, bácsitól.

De nem, mert gretanyuka és gretapuka szereplési vágy-globinja megrázza magát a vérereikben – no és egy kis mellékjövedelem sem árt – aztán, ha már ők nem vitték semmire, akkor legalább a lányuk legyen világhírnév. És az lesz, és tolmácsolja az új világrendet, a kommunizmust. Ja, nem. Ez egy régi világrend, ami zombiként támad újra az emberiségre. De legalább megtudtuk, hogy ezért nem összemérhető az áldozatok kínszenvedése a holokausztéval. Pedig a „nagyszerűsége” mellett pont gretanyuka és gretapuka tapasztalhatta meg a kommunizmus árnyoldalait is: a csernobili katasztrófa Svédországot is jelentős mértékben érintette, mindketten jó nagy adag radioaktív sugárzást kaphattak annak idején. Korukat tekintve a nemi érésük legeslegközepén (16, illetve 17 évesek voltak). Csak félve teszem fel a kérdést: lehetséges, hogy a kisnagy Greta ezért született a(b)no(r)máliával?

Szóval, csak bátran előre elvtársak, zengjen az a régi-új Internacionálé! Pörgős pionírként péntekenként puccsoljatok politikusokat!

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
...És fellobbannak az összetartozás őrtüzei!

...És fellobbannak az összetartozás őrtüzei!

Mindenütt a világon, ahol magyarok élnek, tüzet gyújtanak Trianon emlékére június 4-én este.

Trianon nekem: bizonyíték, hogy ennyit érünk

1920-ban beáraztak minket, igazuk volt. Véleménycikk.

889
Százan táncoltak Trianonért

Százan táncoltak Trianonért

„Táncszáz” volt a Hősök terén az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján 2020. június 4-én. A megemlékezést a Magyar Teátrumi Társaság szervezte, amelyen száz táncos közös, élőzenével kísért néptánc előadása emlékeztet a trianoni diktátumra annak száz évvel ezelőtti aláírása órájában és percében. Nézzegesen képeket!

Schmidt Mária: Belőlünk a szabadság és a függetlenség hozza ki a legjobbat

Schmidt Mária: Belőlünk a szabadság és a függetlenség hozza ki a legjobbat

Kipécéztek minket a bűnbak szerepére, és megalázták a magyar nemzetet, ez sokkal mélyebb sebeket ejtett, és sokkal nehezebb – talán lehetetlen is – túllépni rajta, mint bármilyen gazdasági káron – mondta Schmidt Mária az Origónak a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján.

A Csernobil kapta a legtöbb jelölést a brit filmakadémia televíziós díjaira

A Csernobil kapta a legtöbb jelölést a brit filmakadémia televíziós díjaira

Csernobil című minisorozat kapta a legtöbb, 14 jelölést a televíziós és televíziós szakmai BAFTA-díjakra – jelentette be csütörtökön a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA).

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére