Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Péntekenként Puccsolj Politikusokat!

Olvasói vélemény | szerző: Káthay Xerxész

2019.12.03. 21:00

Rettenetesen sajnálom a pénteket. Szerencsétlenségére angolul Friday, így kénytelen elviselni, hogy megkérdezése nélkül felhasználják valami olyasmire, amire, ha tehetné, nem adná a nevét. Mert, ha – mondjuk Dryday lenne, akkor nagy bajban lennének a klímahisztizők. Bár, nincs kétségem a kreativitásuk tekintetében. Ha a vasárnap kezdődne F-fel, akkor nyilván Fundays for Future lenne a mozgalom neve. Ha pedig a kedd, akkor Fuesdays for Future. De biztosan valamit kitalálnának a szerdára: Wednesdays Wellbeing Walks (Szerdai Jóléti Séták), vagy akár a hétfőre is: Moaning Minors’ Mondays (Sóhajtozó Kiskorúak Hétfője). Egyelőre marad a Fridays for Future, azaz Péntekenként Puccsolj Politikusokat. Lehetőleg fehér jobboldali konzervatívokat.

Azért én speciel nem bánnám, hogy a hétvégi csúcsforgalom idejére tervezett felvonulásaik előtt hatástanulmányt is végeznének. Például arról, hogy hány autóst kényszerítenek arra, hogy órákkal tovább pöfögtessék járgányaikat a nagyvárosok belvárosaiban. Vagy arra, hogy kikerüljék a lezárt utakat, ezáltal más, kevésbé szennyezett környékre terelve őket. Mert akkor kiderülne, hogy sokkal többet ártanak környezetünknek, mindannyiunk szent klímájának, mint amennyi változást (sic!) elérnek. És a sofőrök egészségéről még nem is beszéltem: ingerültség, vérnyomás-emelkedés, kocsiban dohányzás stb.

Nyilván ez a legkevésbé sem érdekli őket, ők sztrájkolni akarnak. Haladóbban fogalmazva: SZRTÁJKolni. Azért bemásolom ide a sztrájk jelentését: „A sztrájk több, munkaviszonyban álló munkavállaló által közösen végrehajtott munkabeszüntetés. Célja a munkabérek emelése, a munkakörülmények javítása (pl. munkahelyi kedvezmények elérése, a munkarend elviselhetővé tétele, a kollektív szerződés megerősítése) vagy más szociális jog kivívása. Nyomásgyakorlás céljából szokás a sztrájk kilátásba helyezése is. A politikai sztrájk célja a kormányzati döntések befolyásolása.” Ebből teljesen egyértelművé válik, hogy a tüntikézők politikai sztrájkot folytatnak. Csak úgy mellékesen, ezek a kiskorúak megértik egyáltalán a kormányzati döntéseket? Ismerik ezeket? Vagy a kisnagy Greta beleüvölti a cybertérbe, hogy menni kell, aztán menni kell, nincs mese. Pedig mennyivel jobb lenne egy mese anyutól, vagy aputól, vagy a tanító nénitől, bácsitól.

De nem, mert gretanyuka és gretapuka szereplési vágy-globinja megrázza magát a vérereikben – no és egy kis mellékjövedelem sem árt – aztán, ha már ők nem vitték semmire, akkor legalább a lányuk legyen világhírnév. És az lesz, és tolmácsolja az új világrendet, a kommunizmust. Ja, nem. Ez egy régi világrend, ami zombiként támad újra az emberiségre. De legalább megtudtuk, hogy ezért nem összemérhető az áldozatok kínszenvedése a holokausztéval. Pedig a „nagyszerűsége” mellett pont gretanyuka és gretapuka tapasztalhatta meg a kommunizmus árnyoldalait is: a csernobili katasztrófa Svédországot is jelentős mértékben érintette, mindketten jó nagy adag radioaktív sugárzást kaphattak annak idején. Korukat tekintve a nemi érésük legeslegközepén (16, illetve 17 évesek voltak). Csak félve teszem fel a kérdést: lehetséges, hogy a kisnagy Greta ezért született a(b)no(r)máliával?

Szóval, csak bátran előre elvtársak, zengjen az a régi-új Internacionálé! Pörgős pionírként péntekenként puccsoljatok politikusokat!

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szomáliai bevándorló erőszakolt meg egy nőt Budapesten

Szomáliai bevándorló erőszakolt meg egy nőt Budapesten

Őrizetbe vett a rendőrség egy Magyarországon élő 30 éves szomáliai férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy nőt hétfőn Budapesten – tette közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán.

Autód is van: náci-e vagy?

Autód is van: náci-e vagy?

Az Extinction Rebellion szerint már az autósok is nácik.

Conor McGregor is Trump-rajongó

Conor McGregor is Trump-rajongó

Conor McGregor coming outolt, Donald Trumpot az USA egyik legnagyobb elnökének tartja. A Twitteren már alig látszik a tartalom a libsi könnyóceán miatt.

Lemondhat az Öt Csillag Mozgalom vezetője

Lemondhat az Öt Csillag Mozgalom vezetője

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter jelentős bejelentésre készül pártja, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) szerdai vezetőségi ülésén, feltételezhető, hogy lemond a párt irányításáról – jelentette az olasz sajtó. A döntés a január 26-i tartományi választások eredményét és a kormány sorsát is befolyásolhatja.

Két bombamerénylet történt Svédországban egyetlen éjszaka alatt

Két bombamerénylet történt Svédországban egyetlen éjszaka alatt

A kormány szerint a robbanószerkezeteket „rasszista indíttatásból” helyezték oda a „szélsőjobboldali svédek”. Életszerűen hangzik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére