Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Miért hülye a magyar ellenzék?"

Sümeghi Lóránt

2017.07.20. 18:28

Mert nem tud mást adni, csak mi lényege.

Bocsánat a vulgáris felütésért, de azt gondolom, ez az a kérdés, ami elég sokszor elhangzik, ha az ember a barátaival, rokonaival a politikáról cseveg. Sokszor felteszem a kérdést – mint jobboldali, konzervatív értékrendben felnevelt harmincas – Hová lett az az MSZP, aki 2002-ben megszívatta a Fideszt és ezzel együtt az egész országot? Akik néha még stratégiát is tudtak behúzni egy-egy ötlet mellé? Akik jól felépített hazugságkampánnyal lejáratták Kövér Lászlót (köteles beszéd) vagy akik Orbánt annyira tudták démonizálni (köszönjük Ron Werber)?

Nem hinném, hogy egy-két szoci politikus nem gondolkodik el azon, hogy mekkora nagy kakiban van az egész párt. Botka Bojkott Laci elsőre jó ötletnek tűnt, de valljuk be, ez egy halott ügy. Azt olvasom, hogy őszre kell valamit virítania. Na de mit? Mikor? Miből? Honnan?

Nekem úgy tűnik, várják a csodát, hátha valami történik majd. De ahogy az életben ezt én már párszor megtapasztaltam: Ha a csodákra várunk, azok nem fognak jönni. Ebből baj lesz elvtársak! Nagy baj!

Igazából legutoljára Hiller István ijesztett rám pár hónapja, aki akkor azt nyilatkozta (nem szó szerint): A kerítés rossz, de nincs jobb.

Ekkor azt hittem, valami megvilágosodott az MSZP-nél. Rájöttek, hogy ha nem fekszenek állandóan keresztbe a nemzeti érdekeknek, ha néha az is fontos, mit akar a magyar emberek többsége, mitől érzi jól magát és talán még egy kis EU-nak történő bemutatás is belefér, na akkor elindul a párt felfelé a népszerűségi ranglistán.

Hála Istennek, csak zavar volt a mátrixban, nem rendszerszintű hibáról volt szó. Így a Lendvai utcában kértek még egy kávét.

De tényleg? Mi hajthatja ezeket a politikusokat? 2010 óta ugyanazt a mantrát nyomják, miszerint itt mindenki éhezik, szegény, közben persze korrupt is, no meg az oktatásegészségügy ugye.... Minden évben legalább kétszer valami baromság miatt felhergelik az EP-t, aztán azok jól elkezdenek oltári nagy baromságokat beszélni a kormányról, és máris hátradőlhet OV. Hiszen a magyar ember a szomszéd tehenétől jobban csak azt utálja, ha valami jöttment beleugat az életébe. Mivel attól már rég elszoktunk, hogy az MSZP háza táján ismerjenek olyan szavakat, mint nemzeti érdek, nemzeti minimum, nemzeti öntudat, így igazából köszönjük szépen, az MSZP vagy 200 évre nyugodtan jegelheti kormányzati terveit. (Ha volt/van/lenne neki olyan, megfelelő rész aláhúzandó.)

De mi a helyzet Jobbikkal? Na igen, ez az a párt, akiktől szerintem egy időben volt mitől félni a konzervatív oldalon. Sok – alapvetően jobbos – ismerősöm szimpatizált velük, tán még olyan hangokat is hallottam 2014 környékén, hogy "Minek szavazzak a Fideszre, úgyis nyernek, inkább behúzom Vonáékat" Nos, 2015 ősze után ez ügyben is relax van! A Jobbik a számára annyira kedvező témát, mint a migráncsválság kb. annyira nem tudta behúzni magának, mint ahogy a magyar focisták többsége szokott 3 méterről a kapu felé bombázni. Tálcán felkínált lehetőség lett volna, lehetett volna ütni a kormányt, hogy miért csak egy kerítés, legyen kettő, sőt rögtön kínai fal. A Keletinél lehetett volna tüntikézni a migránsok ellen, sőt egy-kettőt OV háza elé vinni. Erre csak nagy csend volt Vona Gábor és társai körében. Szerintem elsőre nem akarták elhinni, hogy ez így lehetséges, aztán mire észbe kaptak, már késő volt. A népszavazási kampánynál dettó. Olyan hasznot hozhatott volna a Jobbiknak, mint George Sorosnak egy kisebb, ázsiai tőzsdekrach. Csend volt, aztán a parlamenti alkotmánymódosítás, a hazaárulós Vona-interjú már csak hab volt a tortán.

A többi ellenzéki pártot hagyjuk...túl meleg van itthon ehhez most.

Persze tudjuk milyen a hideg zuhany, 2002-ben büszkén viseltem a két forduló között a kokárdát, kaptam is a banyatankos mamiktól hideget-meleget, de tudtuk, hogy nekünk van igazunk. És azt gondolom, ez nem változott.

Amikor az ember hisz dolgokban, tudja, hogy igaza van (persze a hülyék is meg vannak győződve általában erről), és látja, hogy a hazai pályán sehol senki, akire rá lehetne bízni a kormányzást, na akkor büszkén húzza ki magát a birkázókkal szemben és mondja azt: Lehet, hogy birka vagyok, de legalább tudom, hogy birka vagyok. És Te mi vagy? Meg tudod mondani?

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre. A további részletekről itt olvashatsz.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére