Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kihez hû az ellenzék?

Horváth József György

2018.12.17. 20:48

Lehet azon vitatkozni, hogy vajon követtek-e el köztörvényes bűncselekményt az ellenzéki képviselők a múlt szerdai performansz során (szerintem igen, és nem is egy tényállást kimerítve), és lehet vitatni a kormány jogalkotási módszereit is. De ami számomra a legdöbbenetesebbnek számított – ami példaszerűen, plasztikusan bemutatta az ezúttal szinte teljes ellenzéki összefogás mibenlétét, az ellenzéki képviselők lelkületét, ami esszenciáját adta ennek az egész cirkusznak –, az az a pillanat volt, amikor az önmagát haditudósítónak deklaráló Tordai képviselő élő közvetítésén látszott, hogy a házelnöki emelvény feletti karzatról néhány forradalmi hevületben lángoló ellenzéki képviselő egy uniós zászlót lógat le, ami kitakarja a magyar államot jelképező címert.

A magyar országgyűlés választott és felesküdött képviselői a magyar állam szuverenitását jelző jelképeket eltakarják egy idegen közhatalom jelképével – a hátamon felállt a szőr a látványtól.

Tényleg borzadállyal néztem a jelenetet, beleégett a retinámba. Hát, itt volnánk, gondoltam. Megérkeztünk. Ennél nyíltabban talán ki sem lehet fejezni, kihez és mihez hűek igazán ezek a képviselők. Ez nyílt beismerése annak, hogy a nemzeti szuverenitás nekik semmi, azt bármikor felülírhatja egy másik, felsőbbrendűbbnek vélt szuverénhez való tartozás érzete, amit büszkén fel is vállalnak.

És ez a szimbolikus tett nem első alkalommal játszódik le Magyarország újkori történetében. 1919-ben a kommunisták pontosan ugyanezt tették, amikor azokba a bizonyos vörös rongyokba öltöztették a várost, hogy aztán megismételjék ugyanezt 1948-ban, majd 1956-ban a forradalom leverése után ismét. A szerdai vircsaft résztvevői hűen követték elődeik példáját, bemutatták ország-világnak, hogy a jelenlegi házelnöknek igaza volt: a kommunista kutyából tényleg nem lesz demokratikus szalonna.

Ezzel az ellenzékkel már csak ezért sincs miről tárgyalni. Nincs miről egyeztetni. És hiába próbálják tettük hazafiságát utóbb a Himnusz eléneklésével igazolni, a képek önmagukért beszéltek. A népfelség elvére magasról tesznek, a népképviselet legfőbb letéteményesének és választott tisztviselőinek tevékenységét akadályozzák – azaz a demokrácia működését obstruálják. De mindenekfölött bármikor képesek idegen jelképek alatt masírozni.

Véleményem szerint ez nem hazafiság, hanem annak a gyökeres ellentéte.

 

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Elrajtolt a kampány

Elrajtolt a kampány

Hivatalosan megkezdődött augusztus 24-én, szombaton a helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők választását megelőző kampány. A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány a választást megelőző 50. napon kezdődik és a szavazás napjáig, a voksolás befejezéséig tart.

Kim Dzsongun ismét előszedte kedvenc játékszerét

Kim Dzsongun ismét előszedte kedvenc játékszerét

Sajnos nem a kerti homokozó lapáttal játszadozik az észak-koreai diktátor.

Szlovénia határrendészek toborzásába kezdett

Szlovénia pályázati kiírással mintegy száz új határrendészt keres a határőrség állományának feltöltésére a növekvő számú illegális határátlépések miatt – közölte a szlovén sajtó pénteken.

Brit iskolai kezdőszett 2019-ben: vadászkés, machete, szamurájkard

Nagy-Britanniában ebben az évben több mint 1000 olyan diákot fogtak el, akik valamilyen szúróeszközzel fenyegették meg iskolatársaikat.

Brutális pénzbüntetést szabtak ki az Antifa két tagjára

Brutális pénzbüntetést szabtak ki az Antifa két tagjára

Tavaly novemberben két szélsőbaloldali randalírozó felgyújtott egy mozdonyt, mellyel több mint egymillió eurós kárt okoztak.

A bevándorlók partra szállítása után az Ocean Viking folytatja a migránstaxizást

A migránsok befogadását Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália, illetve Románia vállalta – jelentette be pénteken az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős tagja.

Megint megrohamozzák a migránsok az így is ingatag lábakon álló Görögországot

Megint megrohamozzák a migránsok az így is ingatag lábakon álló Görögországot

Az utóbbi időben megháromszorozódott az érkező migránsok száma az így is kapacitásán felül teljesítő Görögországban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére