Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely és az elvtelen baloldal

Olvasói vélemény

2019.02.20. 17:58

Formálódni látszik a sokáig elképzelhetetlennek tűnő bizarr politikai alakulat, mely szörnykoalíció néven vált ismertté a hazai nyilvánosságban. A teljes baloldalt és a Jobbikot magába foglaló tömörülés nélkülöz minden erkölcsi és elvi alapot, csupán az Orbán Viktorral szembeni gyűlölet és a hatalom megszerzésének reménye közös bennük. Úgy látszik, ezek a politikusok nem képesek tanulni a történelmi példákból. Az elvtelenség, az identitás nélküli politika és a szélsőségekkel való összefogás kivétel nélkül mindig kudarcra volt ítélve a történelemben. Karácsony Gergely, aki az ügy első számú támogatója, magát a Nagy Egyesítőnek, valamiféle pártok közötti hídnak gondolja. A napokban a Hír TV-ben szembesítették a saját korábbi kijelentéseivel, és feltették neki azokat a kérdéseket, melyek minden jóérzésű választópolgárt foglalkoztatnak ennek az elvtelen politikai násznak a kapcsán.

A Jobbik megalakulása óta egy neonáci eszmeiséget valló párt, mely rengetegszer verte ki a biztosítékot a jóérzésű magyar állampolgárokban a fasiszta, rasszista, antiszemita kijelentései miatt. Az egyik legemlékezetesebb ilyen megnyilvánulás Gyöngyösi Márton nevéhez fűződik, a parlamenti felszólalásában a zsidó származású képviselők listázására tett javaslatot 2012-ben. Ez a felszólalás több tízezer felháborodott embert vitt ki akkor az utcára, a tüntetésen közéleti személyiségek, politikusok szólaltak fel és tettek hitet a neonáci eszmék visszaszorítása mellett. Bajnai Gordon volt szocialista kormányfő például azt mondta, hogy „a nácikkal szemben mindenkivel össze kell fogni, de még a hatalomért sem szabad összefogni a nácikkal.”

Mára a teljes ellenzéki tömb felrúgta a józan ész politikáját, és a balliberális médiumokkal karöltve próbálják mosdatni és szalonképessé tenni a szélsőjobboldali Jobbikot. Teszik mindezt úgy, hogy napról napra újabb botrányok szivárognak ki a politikai párt háza tájáról. A Jobbik a „néppártosodása” óta különösen ügyel arra, hogy megbotránkoztató szélsőségeket ne kommunikáljon kifelé. Megpróbálták a szélsőjobboldali pártot átkormányozni a baloldalra – ugyanazokkal a szereplőkkel, akik néhány éve még náci karlendítéssel köszöntek, zsidókat akartak listázni meg a Duna-parti cipőkbe köptek –, ami, mondanom sem kell, teljes kudarc volt és ennek köszönhetően a Jobbik évek óta egy elvtelen, identitás nélküli politikai párt képét mutatja, ami meglátszik a támogatottságukon is. A folyamatos szivárogtatásoknak köszönhetően viszont többször bebizonyosodott már, hogy Karácsony Gergely 2018-as szavait idézzem „a Jobbikban továbbra is vannak nácik, csak most éppen nem gyakorolják nácizmusukat, mert be van nekik tiltva.” A főpolgármester-jelöltnél ekkor még szóba sem jöhetett a szélsőjobboldali párttal való összefogás lehetősége, azóta viszont nagyot fordult a világ a kaméleonpolitikát folytató Karácsony Gergellyel és a komplett baloldallal. Ezzel a visszássággal szembesítette őt február 6-án Földi-Kovács Andrea a Hír TV műsorában.

Karácsony számíthatott volna a Jobbikkal kapcsolatos kérdésekre, de úgy tűnik, hogy vagy nem készült fel rendesen az interjúra, vagy tényleg semmilyen válasza nincs ezekre a teljesen jogosan felvetődött kérdésekre. A probléma ezzel csupán annyi, hogy első esetben az interjú arról tesz tanúságot, hogy Karácsony egy komolyan vehetetlen figura, aki még egy egyszerű interjúra sem képes felkészülni, a második eset pedig az elvtelen és folyton színt váltó politikájának a bizonyítéka. Földi-Kovács Andrea ott csinált bohócot Karácsonyból ahol csak tudott, a főpolgármester-jelölt csak hebegett-habogott, értelmes választ egyetlen kérdésre sem tudott adni, pedig összesen annyi történt, hogy a saját korábbi kijelentéseivel lett szembesítve. Persze a kaméleonpolitikát folytató politikusok esetében nem lehet egyszerű feladat ezekre reagálni. Főleg, hogy illene a konzekvencia látszatát fenntartani, de Karácsony Gergelynek ez egyáltalán nem sikerült, az ember pedig nem tudta eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen, amikor az interjú végén váltig állította, hogy márpedig az ő álláspontja teljesen konzekvens.

A beszélgetés legszürreálisabb része az volt, amikor Karácsony azt bizonygatta, hogy a „zsidólistázás” nem számít nácizmusnak, mondta ezt úgy, hogy 2012-ben ő is részt vett azon a bizonyos neonáciellenes tüntetésen. Azt állítani, hogy a zsidók listázása – melyre Európa legsötétebb napjaiban Adolf Hitler rémuralma alatt volt példa – nem számít nácizmusnak, csak azért mert ettől politikai hasznot remél az illető, a gerinctelenség és a képmutatás legmagasabb foka. Arról már ne is beszéljünk, hogy Karácsony Gergely elméletileg egy baloldali politikus, a baloldali politikának pedig az egyik alappillére a kirekesztés és az antiszemitizmus elleni harc. Afelől viszont kétségünk se legyen, hogy ha valamelyik kormánypárti politikus szájából hangozna el az antiszemitizmus gyanúját akár csak egy kicsit is felvető félmondat, Karácsony Gergely és a baloldal már az uniós szervek előtt lobbizna Magyarország megbüntetéséért és a kormány leváltásáért.

Ez a tévéinterjú – köszönhetően Földi-Kovács Andrea zseniális műsorvezetésének – tökéletesen illusztrálja a hazai baloldal szellemi állapotát. Nincsenek elvek, nincs következetes politika, nincs semmi, ami összetartaná őket, egyedül az Orbán Viktor elleni gyűlölet és a hatalom megszerzésének képe lebeg a szemük előtt. Ahelyett, hogy megpróbálnának produktív ellenzéki politikát folytatni és növelni a saját szavazóbázisukat, csupán a választási matekkal és az elvtelen kompromisszumokkal vannak elfoglalva. A hatalom megszerzésének reménye teljesen elhomályosítja a józan gondolkodásukat, és olyan hihetetlenül szürreális dolgok vetődnek fel a házuk táján, mint a Jobbikkal való összefogásnak a lehetősége.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre. A további részletekről itt olvashatsz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére