Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Index: így lett egy kiegyensúlyozott lapból csicskatroll portál"

Bertha László

2017.07.17. 18:58

Vajon mennyire lesz az majd hiteles, hogy amikor magyar sportolók komoly sikereket érnek el a vizes vb-n, akkor az index.hu újságírója a lap hasábjain fog örömködni? Semennyire.

Az Index még 2010 előtt elég kiegyensúlyozott lap volt, habár ennek inkább politikai okai voltak: nem akartak nyíltan odaállni a népszerűtlen balliberális kormányok mellé, Orbán Viktor pedig már akkor is sok újságírójuk számára maga volt a "patás ördög", így középen lavíroztak, viszonylag sikerrel. 2010 és 2017 között a lap egyre karakteresebben balra tolódott, majd jött Simicska és felvásárolta őket szőröstül-bőröstül.

Fontos még megemlíteni, hogy 2016-tól fokozódott az egyébként sosem szunnyadó médiaháború a jobboldali média létrejöttével. Ugye ekkor az index.hu fontosnak tartotta megkülönböztetni magát az újonnan alakuló médiumokkal szemben: az Index a független, objektív lap, a jobbos lapok propagandát tolnak; az Indexnél szakmai újságírói munka folyik, az újonnan létrejötteknél pedig csak politikai szempontok érvényesülnek, stb.

Ahogy a 888 is megpróbált rávilágítani: az Index ebben a kérdésben (is) hazudik. Ám ez eddig ilyen nyíltan nem derült ki, mint a vizes vb megnyitójáig. Itt ugye egy szakmai alapon működő lap, hiába vannak ellenérzései a rendezvénnyel kapcsolatban, megpróbál valós, de ugyanakkor kritikus képet adni a rendezvényről.

Ebben a tudósításban az Index feladta a saját a maga által hangoztatott minőségi újságírói szempontjait egy kis trollkodásért. A fingó iguánás videók és a migránsviccek közé még azért befért egy kevés eseményleírás, de csak fikázással vegyítve.

Nem értek egyet Szentesi Zöldi véleményével, hogy ez "hazaárulás" lenne. Végső soron csak a saját ideáikat árulták el. Amellett, hogy a hazaárulózással felemeljük őket, a többi balproletár kollégájuk csak meg fogja védeni ezeket a trollokat. Mindössze annyi történt, hogy a saját hitelességük feladása árán meg akarták szívatni a kormányt.

A csupa nagybetűs ÚJSÁGÍRÓK lementek a gazda szintjére: a "kibaszok mindenkit a gecibe" Simicska Lajos és a "centinként vágjuk le a faszukat" Simicska Ádám szintjére. Mindössze ennyi történt, de ez megtörtént. Egy egykor még a jobboldaliak által is sokat olvasott, idézett, eredeti és a valamelyest pártatlan lapból egy csicskatroll lappá züllött az Index. Most már mindenki láthatja.

Egy kis kormánybasztatásért feláldozták a saját hitelességüket.

Vajon mennyire lesz az majd hiteles, hogy amikor magyar sportolók komoly sikereket érnek el a vizes vb-n, akkor az index.hu újságírója ezután a lap hasábjain fog örömködni? Semennyire. Puszta cinizmusnak fog tűnni.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre. A további részletekről itt olvashatsz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére