Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalom és igazság

Horváth József György

2018.08.08. 19:00

Debrecenbe kéne menni, BMW-t kéne venni - népi rigmus a Campus Fesztiválon.

A hatalomnak vajon szüksége van az igazságra? Igen, azt hiszem igen, de az igazságnak még inkább szüksége van a hatalomra. Az igazság hatalom nélkül olyan, mint a sivatagban szétszórt mag, abból nem lesz hajtás és nem lesz termés. Az igazság önmagában nem, csak viszonyrendszerben és struktúrában létezik. Aki önmagában lévő abszolút igazságról beszél, az mindig szét akarja verni a hatalmi struktúrát, az pont hogy anarchiát és káoszt akar, le akarja a kultúrát a végletekig bontani. Hannah Arendtől, Carl Popperig. Éppen ezért azt állítom, hogy az igazság hatalom nélkül nem létezik. De a hatalom sem létezik csak önmagában, nem tud lebegni a semmi közepén, mert akkor éppen azzá válik; semmivé. Struktúrában létezik, hálózatban, interszubjektivitásban, minél több embert köt össze, annál nagyobb az ereje és annál nagyobb az igazságtartalma, hiszen éppen azzal győz az igaza a többi igazsággal szemben, hogy többen fogadják el igaznak és többen fogadják el valóságként.

Pontosan ebben van az ereje, amiért támadják. Ezért beszélnek már megint arról, hogy az igazság csak kevesek birtokában van, valami klikkszerű és "populista" hazug politika megtéveszti a buta többséget, bezzeg ők, az okosak birtokában vannak valaminek, ami majd puccsal uralomra jut, vagy külső segítséggel (mert hát másképp nem megy, a „buta” magyarok miatt ugye). És megvan, hogy ez tipikusan kommunista propaganda klisé, egyszerű behelyettesítésekkel (mégis mi vagyunk a bugrisok…).

Külső segítségre számítanak, mikor abban reménykednek, hogy megvonják az uniós forrásokat. Arra számítanak, hogy a feljelentéseik nyomán büntetéseket, szankciókat kap az országunk. Sőt már-már azt vizionálják, hogy kizárnak bennünket az Európai Unióból, vagy legalább a Néppártból, vagy valamiből, akármiből, csak zárjanak már ki végre, hogy igazuk legyen. És jön a másik formula: minket mindenki utál, utálnak Brüsszelben, utálnak Washingtonban, Tel-Avivban, a szomszédos országokban és természetesen Németországban is. Sőt nem jön ide a kutya se befektetni, nemhogy a németek…

S akkor tessék az Audi és a Mercedes mellé jön a BMW, 400 hektáron méghozzá Debrecenbe, vagyis Kelet-Magyarországra (Kecskemét után keletebbre). Na, erre varrjatok szkeptikus gombot! Ki kit árult el, valami nagyon nem sikerült, hogy kellene ezt kommunikálni… Ki nem mondott idáig igazat? Valakik nagyon lebuktak és megbuktak!

Természetesen óriási győzelem ez, és ez nem csak Debrecen győzelme, hiszen autópálya mellé települ elérhető közelségben Miskolc, Nyíregyháza, Balmazújváros, Hajdúböszörmény és Hajdúnánás – a több ezer ember fele biztos nem Debrecenből fog bejárni, a beszállítók túlnyomó többsége úgyszintén. Nemcsak Debrecen virágzik fel, hanem az egész keleti régió. Területfejlesztési szempontból is nagy fegyvertény, régi álom valósul meg ezzel.

Így ez az igazság is valósággá vált. BMW-t Debrecenbe! Erről beszélek, mikor arról beszélek, hogy miként függ össze a politika az igazsággal, a hit a valósággal. És ki kit győz le mindenki örömére!

 

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kedves Hollywood! Attól még nem lesz jó egy film, hogy női főszereplőt raktok bele

Kedves Hollywood! Attól még nem lesz jó egy film, hogy női főszereplőt raktok bele

Helyette mondjuk kéne rendes forgatókönyv, némi eredetiséggel megfűszerezve. Sötét zsaruk a Föld körül-kritika.

Így emlékeztek meg a politikusok a 30 éves rendszerváltásról

Így emlékeztek meg a politikusok a 30 éves rendszerváltásról

Az éppen ma 30 éves bátor, hazaszerető szókimondás máig alakítja hazánk sorsát.

Donald Trumpról nevezetek el egy települést

Az izraeli kormány a Szíriától elfoglalt Golán-fennsíkon ülésezve vasárnap úgy döntött, hogy települést hoznak létre a térségben, amelyet az amerikai elnökről neveznek el.

Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Amellett, hogy pénzt takarítasz meg, a környezetedért is tehetsz.

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére