Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 

Free Damjanich utca 4.!

Jánosy Károly újságíró

2021.02.11. 05:50

A Molnár Antal Zeneiskola tanárai és diákjai helyében én adnék egy szép koncertet a frissiben a FreeSZFE Egyesületnek „adományozott” épület előtt. Ha már annyit vártak a számukra beígért Damjanich utcai ház elkészültére, megérdemelnek egy kis zenei elégtételt, s nyilván a jövő lánglelkű színészpalántái, rendezői is élvezni fogják a 600 gyerek által prezentált koncertet.

Jaj, bocsánat a nyelvbotlásért, adományozásról szó sem volt,

tisztességes pályázatot írt ki a jó Niedermüller Péter polgármester, csupán a véletlen műve, hogy a nemrég szárnyat bontott egyesület lett a befutó. (Mondjuk az lett volna a meglepetés, ha egyedüli pályázóként nem a Freeszfe nyer.)

Így a derék polgármester nyugodtan hátradőlhet hivatali székében,

az előző városvezetés „rémisztő képződményei” által a zeneiskolásoknak ígért épületben nem lesz jobboldali agymosás,

hangjegyek közé rejtett migrációellenes üzenet, és genderileg is minden oké lesz.

Az alkalmi koncert helyett radikálisabb megoldást is választhatnának a jövő muzsikusai, és egy gyorstalpaló Alinsky-kurzus után elfoglalhatnák – akár szülői, tanári segítséggel – az egész házat. Mi több,

híres zeneművészeket is hívhatnának a piros cukorspárgával körbetekert épület őrségébe, és telekürtölhetnék a sajtót, hogy Erzsébetvárosban nem szólhat a zene a fiatalokra érvényes csendrendelet miatt.

Mindenesetre jó tudni, hogy a forradalmi láng megóvásán ügyködő Freeszfe Egyesületben is van emberi érzés, és felvette a kapcsolatot az iskolával. A hamisítatlan hivatali zsargonban megfogalmazott közleményében pedig kifejti: az egyesület „jelen pillanatban nem látja lehetőségét a konkrét ügy megoldásában való szerepvállalásra, ugyanakkor igyekszik tovább tájékozódni a körülményekről, és saját története fényében morális kötelességének tartja az előző évtizedek Színház- és Filmművészeti Egyeteméhez hasonlóan kizsigerelt és magára maradt állami fenntartású intézményekkel való párbeszéd kezdeményezését. A magyarországi művészetoktatás autonómiájának helyreállításához elengedhetetlen, hogy az atomizált alkotótársadalom sorsára hagyott közösségei egymásra találjanak és együttműködjenek.”

Free Damjanich utca 4.!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

889
 

Magyar-izraeli sportkapcsolatok: Hajós Alfrédtól a Beitar magyar gólgyárosáig

Valószínűleg csak a sportszakmában járatosak előtt ismert, hogy a hazai sportélet kiteljesedésében milyen fontos szerepet játszott a magyarországi zsidóság. A tények jobb megismeréséhez nyújt segítséget a „Game Changers”, a magyar-izraeli sportkapcsolatokat bemutató kiállítás a Hidegkuti-stadionban a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya és az izraeli nagykövetség szervezésében.

Íme Márki-Zay újabb hazugsága, Cseh Katalin cégügyeihez köthető házkutatást tartottak

Íme Márki-Zay újabb hazugsága, Cseh Katalin cégügyeihez köthető házkutatást tartottak

A Douglas Magyarország karácsonyi LMBTQ-reklámmal érzékenyít, megválasztották Olaf Scholzot Németország kancellárjának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére