Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erkölcsi válságban?

Olvasói vélemény | szerző: N.E.

2019.11.04. 18:38

Erkölcs nélkül mi lehet egy emberi élet vezérfonala? Tisztesség nélkül hogyan lehet élni? A tisztesség ugyanis egy abszolút fogalom – vagy van, vagy nincs. Mint ahogy nem lehet valaki félig halott, vagy félig terhes, úgy nem lehet valaki „kicsit” tisztességtelen – mondjuk egy választásnál, amikor éppen az érdekei úgy kívánják –, de utána talpig becsületes ember.

Magyarországon ma mit jelent a tisztesség, a becsület?

Milyen lelkületű vajon az az ember, aki köszöni szépen a biztonságot, természetesnek veszi azt, s bár tudja, hogy ezt a kormány iszonyú külső és belső támadások elleni harcban éri el, mégis leadja a szavazatát azokra, akiknek fontosabbak a globális érdekek hazájuk (saját!!) biztonságánál?

Vajon milyen lelkületű az az ember, aki köszöni szépen az évek óta csökkentett gáz- és villanyárat, majd leadja szavazatát arra, aki hatszor emelte az árakat? Nincs tudomásunk arról, hogy valaki visszautalta volna a különbözetet, mert utálja „azorbánt”. Pedig az lenne tisztességes.

Vajon milyen lelkületű az a nyugdíjas, aki köszönettel veszi a pluszjuttatásokat (e témában sem hallottunk visszautalásokról), de mégis azokra adta szavazatát, akik fikázzák a kormány törekvéseit, és akik elvették a 13. havi juttatásukat?

Vajon milyen lelkületű az az ember, aki köszöni szépen és igénybe veszi a kormány által garantált családsegítő kedvezményeket, de elmegy és leadja szavazatát azokra, akik kezdettől fogva támadják ezeket a programokat?

Vajon milyen lelkületű az az ember, aki köszöni szépen a gyerekeinek nyújtott ingyenes tankönyvet, meg az ingyenes étkezést és elmegy azokra szavazni, akik ehhez hasonlót soha meg se próbáltak?

Milyen lelkületű az az ember, aki köszöni szépen a béremeléseket, de leadja szavazatát azokra, akik idején bérrendezés nem történt, volt viszont jó magas adókulcs?

Vajon milyen lelkületű az a fiatal, akit nem érdekel, mi történt ebben az országban az elmúlt húsz-harminc évben, és ujjongva leadja szavazatát a Demokrácia érdekében arra, aki megcsúfolta a demokráciát, a szólás- és gyülekezési szabadságot, '56 emlékét, az ország elkeseredett harcát a függetlenségért és a szabadságért, aki eladósította az országot és folyamatosan hazudott?

Vajon milyen lelkületű az az ember, aki szavazatával bünteti a jelen kormányt az állítólagos korrupcióért, ugyanakkor simán szemet huny a bevallott szervezett lopás, az összevissza hazudozás, a drogozás fölött? Az ilyen ember mire tanítja a gyerekét?

A fő kérdés az, maradnak-e a tisztességes emberek továbbra is Gyugyuk, és hagyják-e, hogy a Tomóceusz Katatikik végérvényesen átvegyék a hatalmat. A becstelen, az agresszor, a bűnöző, a hazug, a tolvaj mindig egy lépéssel előbb jár. Kapnak-e tehát zöld utat a prolik, hogy mindenek felett diadalmaskodjanak?

Mert a jelek szerint a világ prolijai egyesülni igyekeznek – elvtelenül, de mégis egy koncepció alapján. Korunk prolijának azonban már semmi köze a munkásosztályhoz! A proli az az értékrend nélküli ember, akinek nincs szégyenérzete, aki nem tisztel se Istent se embert, aki zsigerből ellenáll az észérveknek, aki csípőből tüzel, aki tapsikol a kettős mércének, s aki annyira korlátolt, s akit úgy meg lehet vezetni, hogy a saját érdekei ellen szavazzon. És ami a legfontosabb: mindez nem iskolázottság kérdése, amint ezt bizonyítva látjuk a mai magyar parlamentben.

Üdv,

Egy vidéki bunkó (vagy talán birka), aki közel negyven évet élt Budapesten.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szavazz a gyöngyöspatai kérdésről: Orbánnak vagy a Soros-szervezeteknek van igaza?

A telefonszám, amire az alapdíjú SMS-t lehet küldeni, a +36303104444.

Szegény koaláknak már semmi sem jó

Szegény koaláknak már semmi sem jó

Előbb a tűz, aztán most az azt eloltó víz.

Norvégia már túl nagy falat volt a kéziseknek, de semmi sincs veszve

Norvégia hét góllal legyőzte a magyar férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokság középdöntőjének első meccsén.

A hondurasi kormány szerint bűnszervezetek és politikusok szervezik a migránskaravánokat

A hondurasi kormány szerint bűnszervezetek és politikusok szervezik a migránskaravánokat

Bűnszervezeteket és gátlástalan politikusokat tett felelőssé a hondurasi kormány az Egyesült Államok felé tartó migránskaravánok szervezéséért, amelyet – állítása szerint – 2018 októbere óta folytatnak, emberkereskedelemnek, zsarolásnak és szexuális kizsákmányolásnak kitéve a migránsokat.

A 7 legdurvább bűneset 2019-ből, amit migránsok követtek el

A 7 legdurvább bűneset 2019-ből, amit migránsok követtek el

Hét eset, ami cáfolja a bevándorláspártiak „szeretetlázálmait”, és ami megmutatja a kőkemény valóságot a migránsokkal kapcsolatban.

Irán nem nyugszik meg, továbbra is bosszút tervelnek

Az Irán által tévedésből lelőtt ukrán utasszállító repülőgép tragédiája nem feledtetheti az amerikai erők által Irakban megölt Kászim Szulejmáni iráni tábornok „áldozatát” – jelentette ki Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője pénteken Teheránban a heti muszlim nagyimán. 2012 óta nem volt példa arra, hogy Hamenei vezesse ezt a szertartást.

Bakondi: hőkamerával, drónnal és radarral is védik a határt

Bakondi: hőkamerával, drónnal és radarral is védik a határt

Jelentős rendőri és katonai létszámmal, illetve komoly eszközparkkal őrzik a kerítéssel nem védett határszakaszt Bács-Kiskun megyében. A rendőrség hőkamerát, a Magyar Honvédség pedig drónt és radart is alkalmaz – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Hercegszántón pénteken.

Migránsokat soroznak be Líbiában

Migránsokat soroznak be Líbiában

Európába akarnak jutni, de csak a harcmezőig jutnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére