Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biztonságos vezetés extrém időjárási körülmények között

(X)

2021.12.16. 18:02

(X)

 

Extrém időjárási körülménynek nevezhetjük a ködben, a szélben vagy akár a sárban való vezetést is.

Miként vezessünk ködben?

Ködben érdemes lassabban közlekedni és úgy tervezni utazásunkat, hogy több időt hagyjunk a célállomás elérésére. Az előttünk és a mögöttünk haladók számára is láthatóvá kell tenni a járművet, ne feledkezzünk meg a tompított fényszóró és a ködlámpa használatáról sem. Ha lehet kerüljük el ködben a fényszórók használatát, hiszen az még jobban meg fogja nehezíteni a látást. Az előttünk haladó jármű mögött tartsuk be a megfelelő követési távolságot, hogy gond esetén elkerülhessük az ütközést. Ködben sokkal nehezebb észrevenni a forgalmi rend változásokat és a hirtelen megállást. Ködben igyekezzünk követni az útra felfestett jeleket. Ködben tartózkodjunk az előzéstől, hiszen ebben a helyzetben rendkívül balesetveszélyes. Ha rendkívül sűrű ködbe érünk, akkor kapcsoljuk be a vészvillogónkat és igyekezzünk minél gyorsabban egy biztonságos helyen félreállni, amíg a köd egy kicsit enyhül.

Forrás: Pixabay

Miként vezessünk szélben?

Szeles időjárás esetén csökkentsük a sebességünket és készüljünk fel arra, hogy vészhelyzet esetén időben meg tudjunk állni. Ha szeles időben vezetünk, akkor azt tegyük felhúzott ablak mellett, ezzel elkerülhetjük, hogy a szemünkbe menjen valami, ami akadályozhat bennünket a látásban. Szélben oda kell figyelni a gyalogosokra és azokra a hulladékokra, amelyeket esetleg a szél felfúj az utakra. Szélben a dudálást nem minden esetben lehet meghallani, így közlekedjünk minél biztonságosabban, felkészülve bármilyen vészhelyzetre. Amennyiben terhet szállítunk a jármű tetején, azt minél jobban kötözzük le, hiszen a nagyerejű szél könnyen felkaphatja és lefújhatja. Magas járműveket mindig óvatosan előzzünk, hiszen a magas jármű mellett tovább haladva a szél ereje lökhet egyet a járművön, amire megfelelő ellen kormányzással kell reagálnunk, tanácsolja a gumiabroncsakciok.hu.

Miként vezessünk a sárban?

Sokszor nagyon nehéz eldönteni, hogy a sárral borított talajon vajon át tudunk-e kelni biztonságosan vagy sem. Hogyan tudjuk ezt nagyon egyszerűen megállapítani? Ha az úton nagyon vastag a sárréteg, akkor álljunk le és vizsgáljuk meg, hogy mennyire kemény a réteg. Ha nem megfelelő keménységű, akkor inkább keressünk egy alternatív útvonalat. Nézzük meg, hogy esetleg látjuk-e más jármű keréknyomait, hiszen akkor feltehetően mi is megbírkózunk a nehezített tereppel, de azt is figyeljük meg, hogy milyen típusú járműnek sikerült előttünk áthajtania a sáron. Ha az átkelés mellett döntünk, akkor azt tegyük meg lendületből és a sáros részen még véletlenül se tapossunk rá a fékpedálra, mert az elakadáshoz vezethet. Egy ilyen saras kirándulás után elkerülhetetlen lesz a gépjármű alapos letakarítása, hiszen fontos, hogy a kerekekről eltávolítsuk a sarat, mielőtt az még nagyon rászáradna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére