Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ország elhagyására buzdítják a hallgatókat a liberális propagandát sulykoló oktatók

Horváth József György

2018.11.29. 16:55

Egy újabb egyetemi #metoo-akta, ezúttal az SZTE-ÁJTK-ról.

Tisztelt Szerkesztőség!

Nemrég figyeltem fel az egyetemi metoo-akta sorozatra, úgy érzem, ideje nekem is megosztanom az élményeimet.

Az alapszakot Szegeden végeztem, J-karon, 2016-ban fejeztem be a tanulmányaim.

Nem szeretném olyan egyoldalúan felvázolni a helyzetet, mint ahogy a szóban forgó tanáraim tették anno, ezért szeretném leszögezni, hogy az ott oktatók nagy része minőségi munkát végez, és ha újrakezdeném, se választanék más egyetemet az alapszak elvégzéséhez. Annál is inkább, mert azon egyetemi tanárom, aki a politika témájában a leginkább szakavatott volt, teljesen semlegesen, pusztán szakmai megközelítéssel, intelligensen tudott nekünk ezekről a témákról (aktuálpolitikáról is) beszélni.

Volt azonban 2 oktató, akiknek a hozzáállását, szavait, mocskolódását soha nem fogom elfelejteni.

Ami elsősorban borzalmasan zavaró volt, hogy minden alkalommal, ha ilyen közbeszúrásra vagy egy nagy monológra került sor, az oktató mindig olyan stílusban mondta el, mintha teljesen egyértelmű volna, hogy a teremben vele mindenki egyetért. Hagyott szünetet, hogy nevessünk a poénos megjegyzéseken, „összekacsingatott" velünk, az egész olyan volt, mintha cinkosok lennénk, mert mind tudjuk az igazságot, mind tudjuk, hogy "a kormányunk úgy rossz, ahogy van", hát ugye ugye, együtt szenvedünk ennek súlya alatt..

Az egyik egy tanárnő volt, aki mindig világvége stílusban beszélt arról, hogy a kormány éppen mit csinál és hogyan, és hogy ennek következtében az országnak befellegzett. Amire emlékszem, hogy a kedvenc szavajárása, az volt, hogy „Önök, uraim, igyekezzenek minél előbb elhagyni az országot, mert ha itt így folytatódnak a dolgok, akkor lassan sor kerül a kötelező hadviselés bevezetésére, és akkor fiúk, Maguk lesznek a legnagyobb veszélyben...". Érthetetlen volt már akkor is, miért lenne ez reális veszély, de főképpen az, hogy mondhat egy oktató 20 éves fiataloknak olyat, hogy inkább húzzanak külföldre, minthogy megvédjék a hazájukat, ha úgy alakulna. A vizsgája minőségéről – mindeközben – inkább nem is szólnék.

A másik oktatónak egyszerűen nem telt el úgy órája, hogy legalább egy 20 perces (de inkább több) történetben ne hallgathattuk volna meg az aktuális "botrányokat" és ügyeket, ő folyton arról beszélt, hogy szerinte a kormányban mennyire inkompetens mindenki. Ami a legélesebben maradt meg vele kapcsolatban, hogy egy este már épp elhagytuk a barátnőmmel az egyetemet, hideg volt, esett az eső, és ez az oktató épp szembejött az utcán. És valamiért leállt velünk beszélgetni. Mi meg nem akartunk illetlenek lenni, így megálltunk hallgatni. Nagyjából 30 percig mondta töretlenül, hogy a kormány hogy és mint cselekszik "megint hihetetlenül korrupt módon", hogy ez már kész maffia stb stb. Tudtam, hogy a barátnőm is utálja ezeket hallgatni és nem ért vele egyet (és este 8-kor a legkevésbé sem kíváncsi rá), de csak 30 perc után jelentkezett az első alkalom, hogy végre szabaduljunk.

Olvastam más levelekben, hogy az ember megtanulja kezelni ezt. Nos igen, ez esetemben is fennállt, tüntetőleg soha nem nevettem ezeken az órákon, volt, hogy 30 perc után kisétáltam, mert semmi, az anyaghoz kapcsolódó nem hangzott el, de sokkal többet szerintem hallgatóként, ha úgy érzi, egyedül van a véleményével, senki sem tenne.

Köszönöm, ha megosztják az én gondolataimat is, az anonimitásom megőrzése mellett.

Eleged van az egyetemen zajló, kéretlen baloldali politizálásból az órákon? Úgy érzed, véleménye és igaza egyedül a liberális oktatódnak lehet? Ha igen, írd meg nekünk a [email protected] e-mail címre és megfelelő forrásvédelem keretein belül közzétesszük történeted.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Életbe lépett a tűzszünet Izrael és az Iszlám Dzsihád között

Vasárnap éjfél előtt életbe lépett az egyiptomi közvetítéssel megkötött tűzszünet Izrael és az Iszlám Dzsihád között, a pénteken indított izraeli Hajnalhasadás hadművelet véget ért – jelentette a helyi média hétfőn.

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. Pedig Márki-Zay Péter még kampányolt is a másik jelölt mellett, de a „Kapitány” ezúttal se járt sikerrel. Ez (sem) az ő és a baloldal hétvégéje. Ám ez még nem minden: Orosházán is jobboldali jelölt nyert!

Jeruzsálem a robbantásoktól és a szirénától, az Egyesült Államok pedig Donald Trump beszédjétől hangos

Jeruzsálem a robbantásoktól és a szirénától, az Egyesült Államok pedig Donald Trump beszédjétől hangos

Elindultak az újabb gabonaszállító hajók Ukrajnából, melyet a „remény jelének” tart Ferenc pápa.

Az olasz baloldal kitalálta a tuti receptet a jobboldal győzelme ellen: össze kell fogni

Az olasz baloldal kitalálta a tuti receptet a jobboldal győzelme ellen: össze kell fogni

A szeptember 25-i parlamenti választásokon a jobboldal kormányra kerülését akarja megakadályozni a baloldali erők vasárnapra megszületett választási szövetsége Enrico Letta, a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára szerint. Enrico Letta alig jelentette be a szövetség felállását, Carlo Calenda, az Akció nevű párt vezetője vasárnap délután egy televíziós interjúban közölte, hogy mégsem csatlakozik a baloldali pártok csapatához.

Ferenc pápa üdvözölte a gabonát szállító hajók elindulását az ukrajnai kikötőkből

Ferenc pápa a remény jelének nevezte a többek között gabonával megrakott hajók elindulását az ukrajnai kikötőkből a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap. Az egyik hajó Olaszországba tart.

Donald Trump: A radikális baloldalt a feledésbe kell taszítani

Donald Trump: A radikális baloldalt a feledésbe kell taszítani

A közelgő választások megnyerését nevezte a konzervatív erők legfontosabb feladatának a volt amerikai elnök helyi idő szerint szombaton az egyesült államokbeli Dallasban, az Amerikai Konzervatív Unió nagyszabású nyári konferenciáján (CPAC) felszólalva.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére