Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 

Álprobléma

Kismarty Anna

2020.03.11. 12:45

Avagy csipegetés napi hírek közül.

Napok óta elképedten figyelem a híreket, innen-onnan, mindenhonnan. A koronavírus réme átjárja Európát, borzong a ballib sajtó, ontja a breaking-fake newsokat, s táncra perdül örömében, hogy végre nálunk is megjelent a rém. A Teremtő némileg összezavarta a levesüket, hiszen az első két fertőzött nem szittya, fehér állampolgár (nevezzük képződménynek őket), hanem két fiatalember Iránból.

De végre nálunk is megjelent. Mert hiába zárta le AzOrbán a határt, hiába kardoskodik a migráció ellen, na ugye a globális csinnadrattából mi se maradhatunk ki. Erre már lehet építeni katasztrófahíreket, tőzsdei zuhanást, megtorpanó gazdaságot, elmaradó turistaáradatot. Erre már lehet azt mondani, hogy na ugye, vacak az egészségügy, jött a sok stadion (mi végre?), s ráhúzni az Orbán-kormányra fűt-fát, vadvirágot. Egyet nem lehet: szembenézni a tényekkel.

A tények márpediglen a következők: a kormány sose titkolta, hogy előbb-utóbb nálunk is felüti fejét a vírus. Mely vírust szakszerű gárda, kórház várja, neves orvosok és higgadt állampolgárok. Ugyan az index-444-24-mérce-azonnali rémtudósításai ahhoz elegendőek voltak, hogy a lakosság bevásároljon tartós élelmiszerekből, és raktározzon valamennyit a nehéz időkre, de arra már nem, hogy tömegesen maradjanak otthon az emberek karanténban, vagy ne adj’ Isten, felmondjanak a munkahelyükön. Ehelyett mindenki fegyelmezetten bejár a munkahelyére, a tanítók tanítanak, a színházak darabot adnak, az óvónők a helyükön, a rendezvényszervező cégek sopánkodás helyett a kiutat keresik.

Kiút márpedig van. Először is hinni kell Istenben, az ajvékolást kerülni, és jó sokszor kezet mosni. Nem kell kővel dobálni a külföldieket (nem is tesszük), helyette figyelmünket a török-görög határra kell összpontosítanunk. Mert, ami majd egy hete ott zajlik, lent délen, az az igazi történelem, ott forog a mindannyiunk életét befolyásoló kocka.

Természetesen mindenki unta már a migrációt. Meg a konzultációt. Kezdtünk is belesüllyedni a kényelmes, párnás kis életünkbe, megszoktuk az elején még sokkot és ijedtséget okozó tömegbe hajtásokat, terrorakciókat, s úgy éreztük, a deviáns Nyugat meg az ő befogadott menekültjei által okozott véres acsarkodások minket nem érintenek. Hogy is érinthetne, zárva a határ, ott a híres fasiszta kerítés, meg a magyarok úgyis vidáman masíroznak az unortodox gazdaságpolitikájukkal egyetemben az illiberális demokrácia (bármit is jelentsen ez utóbbi) felé.

S aztán jött ez a kis tipp-topp válság, amit AzOrbán haverja, az az Erdogan robbantott ki. Nincsenek vele a hazai sajtóorgánumok, a progresszív erők méltán hanyagolják. Kellemetlen ugyan, hogy a németek is örökké ezzel a dajdajjal foglalkoznak, meg hogy Merkel meg se szólal (mit is mondjon ugyebár), meg Macron is azonnali támogatást ígér a bajba jutott helléneknek, de akkor is. A migráció álprobléma. Kunhalmi megmondta. Némileg zavarja a ballib, szivárványban feloldódó képet az is, hogy Ursula von der Leyen meg úgy általában az egész vén kontinens ébredezik. A sokat megélt földrész hirtelen zárja a határokat, jön a Frontex, kint a görög hadsereg, s nyoma sincs már az eddigi nagy humánus, könnyfacsaró érzékenyítésnek. Nincs, mert Európa hadban áll. Velük mi, magyarok is. S, ha Jóisten kegyes hozzánk, ez a drámai tett, ez az erdogani zsarolás lesz az, ami gatyába rázza egész Európát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

889
 
Nem titkolja: az EP alelnöke szerint „ki kell éheztetni pénzügyileg” Magyarországot

Nem titkolja: az EP alelnöke szerint „ki kell éheztetni pénzügyileg” Magyarországot

Igen, ezt Katarina Barley az Európai Parlament egyik alelnöke mondta a német közszolgálati rádiónak.

Vidnyánszky bejelentette, hogy kik lesznek az új rektorhelyettesek az SZFE-n

Vidnyánszky bejelentette, hogy kik lesznek az új rektorhelyettesek az SZFE-n

Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől – jelentette be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az M5-ön.

Közös nyilatkozatban reagált Lengyelország és Magyarország az EB jelentésére

A közlemény szerint a bizottság 2020-as jogállamisági jelentése komoly aggályokat vet fel annak koncepciójával, módszertanával, forrásaival és tartalmával kapcsolatban, ezért nem szolgálhat alapul a jogállamisággal kapcsolatos bármilyen további vitához az Európai Unióban.

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

A nap amikor bejelentették, hogy hatalmas béremelésre számíthatnak az orvosok, amikor a szenátus másodszor is megszavazta, hogy Trianon napja legyen ünnep Romániában és amikor elkészült az Európai Bizottság valótlanságoktól hemzsegő jogállamisági jelentése.

5,3 milliárdot kap a Fradi a BL-be jutásért 

5,3 milliárdot kap a Fradi a BL-be jutásért 

A Ferencváros több mint 25 év után jutott ismét a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A klubcsapat ezért mindössze 15,25 millió euróra számíthat az európai szövetségtől, ami 5,3 milliárd forintnak felel meg. 

Meddig diktálják még civilek az európai politikát?

Meddig diktálják még civilek az európai politikát?

Sokadszor derült ki, hogy tagállamok sorsát, jövőjét meghatározó uniós értékítéletek, döntések civil szervezetek, NGO-k információira alapoznak. De mitől „civil” valami? Attól, hogy nem kormányzati? Attól még vannak a működésének finanszírozói, akiknek az érdekeit ki kell szolgálni. Ez most már mindig így lesz?! Európa jövőjét olyanok alakítják majd, akiket kormányokon felül álló üzleti befektetők fizetnek?!

Az EB adatai szerint kimagasló a közbeszerzések átláthatósága Magyarországon

Az EB adatai szerint kimagasló a közbeszerzések átláthatósága Magyarországon

Érdekes...pedig az Európai Bizottság szerint problémák vannak hazánkban a jogállamisággal kapcsolatban. Most akkor hogy is van ez?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére