Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 

Álprobléma

Kismarty Anna

2020.03.11. 12:45

Avagy csipegetés napi hírek közül.

Napok óta elképedten figyelem a híreket, innen-onnan, mindenhonnan. A koronavírus réme átjárja Európát, borzong a ballib sajtó, ontja a breaking-fake newsokat, s táncra perdül örömében, hogy végre nálunk is megjelent a rém. A Teremtő némileg összezavarta a levesüket, hiszen az első két fertőzött nem szittya, fehér állampolgár (nevezzük képződménynek őket), hanem két fiatalember Iránból.

De végre nálunk is megjelent. Mert hiába zárta le AzOrbán a határt, hiába kardoskodik a migráció ellen, na ugye a globális csinnadrattából mi se maradhatunk ki. Erre már lehet építeni katasztrófahíreket, tőzsdei zuhanást, megtorpanó gazdaságot, elmaradó turistaáradatot. Erre már lehet azt mondani, hogy na ugye, vacak az egészségügy, jött a sok stadion (mi végre?), s ráhúzni az Orbán-kormányra fűt-fát, vadvirágot. Egyet nem lehet: szembenézni a tényekkel.

A tények márpediglen a következők: a kormány sose titkolta, hogy előbb-utóbb nálunk is felüti fejét a vírus. Mely vírust szakszerű gárda, kórház várja, neves orvosok és higgadt állampolgárok. Ugyan az index-444-24-mérce-azonnali rémtudósításai ahhoz elegendőek voltak, hogy a lakosság bevásároljon tartós élelmiszerekből, és raktározzon valamennyit a nehéz időkre, de arra már nem, hogy tömegesen maradjanak otthon az emberek karanténban, vagy ne adj’ Isten, felmondjanak a munkahelyükön. Ehelyett mindenki fegyelmezetten bejár a munkahelyére, a tanítók tanítanak, a színházak darabot adnak, az óvónők a helyükön, a rendezvényszervező cégek sopánkodás helyett a kiutat keresik.

Kiút márpedig van. Először is hinni kell Istenben, az ajvékolást kerülni, és jó sokszor kezet mosni. Nem kell kővel dobálni a külföldieket (nem is tesszük), helyette figyelmünket a török-görög határra kell összpontosítanunk. Mert, ami majd egy hete ott zajlik, lent délen, az az igazi történelem, ott forog a mindannyiunk életét befolyásoló kocka.

Természetesen mindenki unta már a migrációt. Meg a konzultációt. Kezdtünk is belesüllyedni a kényelmes, párnás kis életünkbe, megszoktuk az elején még sokkot és ijedtséget okozó tömegbe hajtásokat, terrorakciókat, s úgy éreztük, a deviáns Nyugat meg az ő befogadott menekültjei által okozott véres acsarkodások minket nem érintenek. Hogy is érinthetne, zárva a határ, ott a híres fasiszta kerítés, meg a magyarok úgyis vidáman masíroznak az unortodox gazdaságpolitikájukkal egyetemben az illiberális demokrácia (bármit is jelentsen ez utóbbi) felé.

S aztán jött ez a kis tipp-topp válság, amit AzOrbán haverja, az az Erdogan robbantott ki. Nincsenek vele a hazai sajtóorgánumok, a progresszív erők méltán hanyagolják. Kellemetlen ugyan, hogy a németek is örökké ezzel a dajdajjal foglalkoznak, meg hogy Merkel meg se szólal (mit is mondjon ugyebár), meg Macron is azonnali támogatást ígér a bajba jutott helléneknek, de akkor is. A migráció álprobléma. Kunhalmi megmondta. Némileg zavarja a ballib, szivárványban feloldódó képet az is, hogy Ursula von der Leyen meg úgy általában az egész vén kontinens ébredezik. A sokat megélt földrész hirtelen zárja a határokat, jön a Frontex, kint a görög hadsereg, s nyoma sincs már az eddigi nagy humánus, könnyfacsaró érzékenyítésnek. Nincs, mert Európa hadban áll. Velük mi, magyarok is. S, ha Jóisten kegyes hozzánk, ez a drámai tett, ez az erdogani zsarolás lesz az, ami gatyába rázza egész Európát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

889
 

Szlovéniában már napok óta nincs új fertőzött

Harmadik napja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttet, és ötödik napja senki sem hunyt el a Covid-19 betegség következtében.

Messi szerint a járvány után a futball sem lesz a régi

Messi szerint a járvány után a futball sem lesz a régi

Úgy vélem, a futball, ahogy az élet általában, már soha többé nem lesz ugyanolyan – mondta Lionel Messi.

Furaháttal, a szurikátával találkozott Novák Katalin

A Fővárosi Állat- és Növénykertbe látogatott gyermeknap alkalmából az államtitkár.

Olaszország júniustól megnyitja határait

Olaszország júniustól megnyitja határait

Június 3-tól az EU-tagállamaiból és Nagy Britanniából érkezők, június 15-től pedig az összes többi beutazó előtt megnyitja határait.

Így emlékezett meg a kormány a magyar hősökről – Videó!

Vasárnap, a magyar hősök emléknapja alkalmából készített videót osztott meg a kormány a Facebook oldalán.

Szabó Tímea elundorodott saját hazugságától

Szabó Tímea elundorodott saját hazugságától

„Ismét lebukott a kormány, használhatatlan lélegeztetőgépek is érkeztek Kínából!” – sivalkodik közösségi oldalán Szabó Tímea, a jóindulattal egy százalékos támogatottságon álló Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője.

Ezerrel tolják a magyargyűlöletet a cigányok és az antifasiszták a Facebookon

Ezerrel tolják a magyargyűlöletet a cigányok és az antifasiszták a Facebookon

Döbbenetes kommenteket írogatnak a Deák téri kettős emberölés kapcsán. Vajon Zuckerbergék ezekben a napokban kiket tiltanak le az ilyenek helyett?

„Hazánkban nem játszódhat le az, ami a dél-európai országokban”

Szijjártó Péter szerint nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére