Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A faragatlan Trump

Olvasói vélemény | szerző: P. István

2019.10.25. 10:38

A közelmúlt parlamenti eseményei miatt elgondolkodtató, hogy vannak, akik Trumpot faragatlannak, műveletlennek és nyersnek nevezik, míg a marxisták ugye kifinomult, művelt, választékos européerek.

Lószart, mama!

Gyurcsány azzal ér el sikereket a választói körében, hogy ugyanolyan trágárul szólal meg, mint ők, de úgy forgatja a szavait, mintha ő az igazság kendőzetlen kimondására törekedne.

Nem a trágár szavakra érdemes felfigyelni, nem ez a mesterhúzás. Inkább az olyan beszédfordulatok azok, mint az „ugyan már, mit képzelnek?” vagy a „menjenek a francba ezzel”, vagy a „dehogy akarunk mi ilyet, ki veszi ezt be? Hazudnak!”, és így tovább. Ha valaki nem ismeri a személyét, ez döbbenetesen hitelesen hangozhat.

Ha angolra fordítanánk le a gyurcsányi beszédet, az valamelyest hasonlítana Trump mondataira. Ugyanolyan közvetlen, minden politikai korrektségtől mentes, köznapi nyelv.

A különbség persze az, hogy Trump sohasem trágárkodik, mert ő nem a Gyurcsány-rajongókhoz beszél, hanem a hétköznapi, munkából élő átlagemberekhez, akiben még van józan ész és morális tartás.

Miközben a Jobbik és a baloldal igyekszik Gyurcsányt majmolni, nem látják, nem érzik a különbséget a közvetlenség és a trágárkodás között, lásd: Momentum, Hadházy, Nagy Blanka. Ez azonban hosszú távon nem sikeres stratégia.

De hogy a magyar baloldal kifinomultabb lenne, mint Trump?

Lónak a ...

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére