Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

5letből érték

888.hu

2021.09.16. 16:24

Mi lehet a közös a kürtőskalácsban és a debreceni kolbászban?

A szellemi értékek védelmére a hazai tudásvagyon mainál jobb hasznosulása okán van szükség, tekintettel arra, hogy az 1975-ös 17 százalékról 90 százalékra nőtt a szellemi tulajdon, a márka, a vásárlói adatok és a használt, fejlesztett szoftverek értéke globálisan – hangzott el a Világgazdaság által szervezett – mintegy kétszáz érdeklődőt vonzó -, és az idén alapításának a 125. évfordulóját ünneplő Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) által támogatott, 5letből érték című múlt heti konferencián.

Miközben a trendet mindannyian ismerjük, de az arányok sokakat megleptek a Világgazdaság konferenciáján. Egyébként a fenti adatsorral nyitott Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára, aki kiemelte: teljes intézményrendszer épült ki az ITM-en belül, hogy egy ötletből, amely mögött tudás van, lehessen vállalkozást építeni, de a kutatási részhez mindenképp álljon rendelkezésre egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma.

Pomázi Gyula Zoltán, a SZTNH elnöke egy humoros példát hozott: azt kérdezte a hallgatóságtól, vajon mi lehet a közös a kürtőskalácsban és a debreceni kolbászban. Bármennyire is furcsa, ez egy sokak számára finom ételkombináció. Olyannyira, hogy erre a nagyvilágban óriási gyorsétteremláncok is felfigyeltek. A szellemitulajdon-védelem lényege azonban nem az, hogy mindenáron, minél gyorsabban eladják a jogokat egy-egy tehetős, globális cégnek. A nyereség okosabb hasznosítás esetén a vártnak akár az ötven-százszorosa is lehet.

Összességében – a társaságok nagyobb részéhez szólva – egy-egy szabadalom önmagában hozzávetőleg 10, ám az oltalmak együttes használata (oltalmi portfólió) esetén akár 30 százalékkal növelheti egy-egy vállalkozás gazdasági bővülési esélyeit. De természetesen az esélyeken túlmenően a jogérvényesítés gyakorlata a lényeg. Azaz ha probléma van, akkor az oltalmak tulajdonosa sikerrel jár-e céljai megvalósításában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Jelenleg az ország reaktorainak fele nem üzemel a folyamatban lévő karbantartások miatt, az erőművek új generációja pedig még nem épült meg.

Orbán-Golob találkozó: Magyarország és Szlovénia kapcsolatait semmiféle probléma nem terheli

Orbán-Golob találkozó: Magyarország és Szlovénia kapcsolatait semmiféle probléma nem terheli

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Mariborban munkaebéden tárgyalt Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ennyit a megújuló energiaforrásokról, avagy bajban a német zöldek

Ennyit a megújuló energiaforrásokról, avagy bajban a német zöldek

Úgy tűnik bebizonyosodott Donald Trump figyelmeztetése, miszerint Németország az orosz gáztól való függősége miatt sebezhetővé válik. Az ország baloldali kormányának zöldítési terveit teljesen ugyanis teljesen tönkretette az ukrajnai háború és az azzal járó gázhiány.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére