Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszaszorított orosz csapatok, parlamenti választás Svédországban

888.hu

2022.09.11. 19:59

„Katasztrofális következményekkel járhatnak a zaporizzsjai atomerőmű elleni rendszeres ukrán támadások, Kijevre befolyást kell gyakorolni a befejezésük érdekében” – közölte vasárnap Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonon francia hivatali partnerével, Emmanuel Macronnal.

 

Az ukrán Kyiv Post térképe szerint pár nap alatt többet nyomták vissza az orosz hadsereget északkeleten, mint amit az április óta elfoglalt. Az orosz védelmi misztérium átcsoportosításként írta le az izjumi kivonulást, az ukránok és a velük szimpatizáló nyugati média azonban nagy győzelemként írja le az elmúlt napok előrenyomulását, amely akár a háború menetét is megváltoztathatja.

 

 

Svédországban megkezdődtek a parlamenti választások. A legutóbbi közvélemény-kutatások fej fej melletti küzdelmet jósolnak a Magdalena Andersson miniszterelnök vezette, kisebbségi kormányzást folytató svéd szociáldemokraták és szövetségeseik, valamint a jobboldali ellenzéki blokk erői között.

 

 

Putyin Macronnak: El kell érni, hogy Kijev ne lövesse az zaporizzsjai atomerőművet. A Kreml sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a francia kezdeményezésre létrejött eszmecsere során Putyin felhívta a figyelmet arra, hogy az atomerőmű létesítményei, köztük a radioaktívhulladék-tároló elleni rendszeres ukrán támadások katasztrofális következményekkel járhatnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére