Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Véget ért az idei év 28. hete

Horváth Tamás

2020.07.12. 19:59

Ha este, akkor 7:59.

Újabb héten vagyunk túl, az idő csak halad és halad, napról napra idősebbek leszünk. A vasárnap általában lájtosabb, mint a többi nap, ne feledjük, a hetedik napon még a Teremtő is megpihent. A vasárnapra beosztott hírügyeletes újságírónak azonban ugyanúgy kell dolgoznia, mint a hét többi napján, a médiában nincs megállás. Nézzük hát, mi történt ma, miről írtunk Filipp Dávid kollégámmal és sorstársammal!

Reggel arra keltünk, hogy mindössze 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és ami még ennél is jobb hír: nincs újabb halott.

A világban azonban más a helyzet, az elmúlt 24 órában rekordmértékben (230 370-nel) emelkedett a fertőzöttek száma.

A nap egyik, ha nem a legfontosabb híre az volt, hogy beutazási korlátozásokat jelentett be a magyar kormányt képviselő Gulyás Gergely. Mostantól vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat a fertőzöttség mértéke alapján. A listát az országos tiszti főorvos teszi közzé.

Egy másik fideszes politikus, Kocsis Máté pedig a pedofilokról beszélt a Kossuth rádióban. Kocsis szerint a pedofil bűncselekmények kapcsán nincs bocsánat, nem lehet megértés. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, átfogó jogszabály-módosítási csomagra van szükség, minden olyan gyermekvédelmi szabályt, vonatkozó jogszabályt át kell nézni, amely segíti azt, hogy a pedofil bűncselekmények – legyenek azok közvetett vagy közvetlen módon elkövetettek – elkövetőit elriasszák.

Külföldről (a koronás adatok mellett) két hírt emeltem be az Este 7:59-be:

Köszönöm a figyelmet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére