Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb nap telt el a 2020-as évből

Horváth Tamás

2020.10.18. 19:59

A 292.

Rohamosan közeleg 2021, ezt mutatja az is, hogy a mai nap (2020. október 18.) már a 292. nap volt az évben. Habár a vasárnap alapesetben a pihenésről kellene, hogy szóljon, a mai napon is bőven akadtak olyan hírek a 888-on, amelyekre érdemes visszautalni néhány szóban.

Kezdjük a szokásos vírushíradóval: 1474 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 46 290 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Továbbá 33 idős, krónikus beteg vesztette életét, így az elhunytak száma 1142, a gyógyultaké 14 088 főre emelkedett.

Ugyancsak a vírussal kapcsolatos hír, hogy elmarad a Veszprém-Barcelona kézimeccs a Bajnokok Ligája csoportkörében. A szerdára kiírt találkozót azért kell elhalasztani, mert a Barca csapatának három játékosa is elkapta a koronát.

Nem csak a covid tud kellemetlen perceket okozni, Kispesten egy 200 négyzetméteres autószerviz robbant fel vasárnap. A detonációt elsődleges információk szerint egy gázüzemű autó tartályának felhasadása okozta.

Miskolcon szerencsére nem robbant fel semmi, ellenben egy medve nagy riadalmat keltett a borsodi megyeszékhelyen. Az állatot a helyi nemzeti park kamerája rögzítette, miután pár napja furcsa nyomokat észleltek a helyiek.

Végezetül egy örömhír a pasta és a pizza hazájából: az olasz jobboldal „megállította” az ún. gendertörvényt. A Liga, az Olasz Testvérek (FdI) és a Hajrá Olaszország (FI) a gendertörvényként ismert jogszabálycsomag október 22-re kitűzött parlamenti szavazásának leállítását sürgette, amire a képviselőház kormánypárti elnöke maga is igent mondott a rendkívüli egészségügyi helyzetre hivatkozva. A jogcsomag egyebek között a homo- és transzfóbia elleni bűncselekményeket szabályozza, melyekre jelenleg egy 1993-as törvény vonatkozik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

„A fiatalokat nem érdekli a politika” – mondják sokan. Valójában nem érdekli, vagy csak mélységeiben nem? Na nem mintha én nagymama korú lennék, viszont mégis inkább közéjük tartozom a politikafogyasztásomat tekintve, ugyanis a témában egészen nagy eltéréseket vettem észre, különböző generációkat figyelve.

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

Kedd óta nem viszik el a szemetet Budapesten. A helyzet legfőbb felelőse Karácsony Gergely és multimilliárdos cégvezér haverja, Mártha Imre. Mártha korábban azzal került a hírekbe, hogy elképesztő luxusban él. A baloldali városvezetés annak ellenére nem képes kezelni a válsághelyzetet, hogy soha nem látott pluszbevétele van Budapestnek – írta meg az Origo.

Nemzetközi Energiaügynökség: csökkenteni kell az áramfogyasztást minden európai háztartásban

Az energiaügynökség szerint az európai háztartásoknak és vállalkozásoknak jelentősen csökkenteniük kell az energiafogyasztást, hogy a következő télen is megmaradjanak a tartalékok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére