Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szivárványos rendőrautó, gyerekpornó a Twitteren, támadás alatt a walesi nyelv

888.hu

2021.08.23. 20:00

A briteknél már a rendőrautó is LMBTQ-színekben kell hogy pompázzon. A Twitter ismét gyermekpornó-botrányba keveredett. Egyesek szerint a a walesi nyelv használata már önmagában rasszista. Ezek a nap legmegdöbbentőbb hírei röviden.

Szivárványszínűre festették a járőrkocsikat Nagy-Britanniában, az akcióval az LMBTQ-közösséget szerették volna támogatni. Azonban a rendőrség új flottáját erős kritika érte, többek szerint nem megfelelően használták fel az adófizetők pénzét.

Julie Cooke, a cheshire-i rendőrkapitányság főparancsnok-helyettese azt mondta, hogy az új, szivárványszínű ún. „gyűlöletbűncselekmény-autókat” rendszeresen járőrök fogják vezetni, és most a járműflottájuk részét képezik – írta a Telegraph.

A főparancsnok-helyettes elmondása szerint azért döntöttek a szivárványszínű járőrautók mellett, mert szeretnének bizalmat ébreszteni az emberekben az LMBTQ-közösség és más alulreprezentált csoportok iránt.

A költségek meglehetősen minimálisak, de a hatás hatalmas”
Míg a brit rendőrségnél már az LMBTQ-propaganda kocsikra festését vitte keresztül a szivárványlobbi, addig a szigetország másik részén élők nyelvének használatát is már rasszistának kiáltják ki egyesek.

A Walesi Művészeti Tanács és a Walesi Nemzeti Múzeum ötvenegyezer font értékű – az adófizetők által finanszírozott – revízió során megállapította, hogy a walesi nyelv használata a faji kisebbségek kizárását szolgálja.

A művészeti tanács rasszizmus ellen létrehozott szervezete közölte:

A kirekesztés abból a »walesi életérzésből« fakad, mely szerint ha nem vagy fehér, nem is lehetsz walesi”

– jelentette a The Telegraph.

A walesi nyelv a jelenlegi alkalmazásában kirekeszti a színes bőrű embereket”

– olvasható a jelentésben.

„A színes bőrű közösség kirekesztése és figyelmen kívül hagyása ugyanakkor nem szándékos, hanem az egy kiszámított és ismétlődő mintának köszönhető” – tették hozzá.

A jelentésre reagálva a Walesi Művészeti Tanács elnöke, Phil George és a Walesi Nemzeti Múzeum elnöke, Roger Lewis közös nyilatkozatban kijelentette:

Szembe kell néznünk az igazsággal, a Black Lives Matter mozgalmat figyelembe véve át kell gondolnunk a rasszizmus elleni küzdelemben betöltött szerepünket.”
Az internet világában újabb botrány kezd kicsúcsosodni az egyik legnagyobb közösségi-média szolgáltató körül.

Két fiatalkorú gyermeket arra kényszerítettek, hogy szexuális tartalmú felvételeket küldjön a Snapchaten keresztül. A videókat a Twitteren tették közzé, miközben a sértettek iskolában voltak.

Az áldozatokat – akiket csak John Doe 1-ként és John Doe 2-ként azonosítottak – 13 éves korukban szervezték be szexuális célú tevékenységre.

Manipuláció segítségével arra biztatták őket, hogy

pornográf tartalmú anyagokat biztosítsanak a szexkereskedőknek egy másik közösségimédia-platformon, a Snapchaten keresztül.

A vád hozzáteszi: a videókat a Twitteren tették közzé, miközben a felperesek iskolában voltak. Az áldozatokat állítólag tájékoztatták a nyilvánosságra hozatalról, ugyanakkor a Twitter kezdetben nem volt hajlandó eltávolítani a videókat, így a bejegyzések több mint

százhatvanhétezer megtekintést és huszonkétezer retweetet gyűjtöttek össze.

Válaszul a közösségimédia-óriás indítványt nyújtott be a felperesek állításainak elutasítására, azzal védekezve, hogy a törvények szerint őt nem terheli felelősség.

Az indítvánnal kapcsolatos meghallgatásra augusztus 6-án került sor.

A Twitter azt állítja, nem tudhatta, hogy a videók szexuális célú emberkereskedelem bizonyítékai lehetnek. Ezt az érvet ugyanakkor nehéz összeegyeztetni a felperesek azon állításával, miszerint figyelmeztették a Twittert, hogy a videókat milyen körülmények között hozták létre, továbbá arra is felhívták a figyelmüket, hogy a felvételeken szereplő személyek gyermekek”

– írta Joseph Spero, az Egyesült Államok kerületi bíróságának bírája.

A Twitter megszegte a felperesekkel szemben fennálló kötelezettségét – és megsértette a különböző büntetőjogi jogszabályokat – azzal, hogy nem távolította el a videókat, miután értesítették őket, és lehetővé tette, hogy széles körben terjesszék azokat a Twitteren”

– folytatta Spero.

Ezenkívül Spero elutasította azt az állítást is, hogy a Twitter szándékosan terjesztett „szexuális jellegű privát anyagokat”, megjegyezve, hogy a közösségi oldal nem „szándékosan” jelenítette meg a videókat, azokat inkább

harmadik felek fiókjai tették közzé.

A Nemzeti Szexuális Kizsákmányolási Központ (NCOSE), amely a Haba Ügyvédi Iroda és a Matiasic cég mellett segít a felperesek képviseletében, ünnepelte az ítéletet.

Egy technológiai vállalatnak sem szabad megengedni, hogy profitáljon a gyermekek szexuális bántalmazásával kapcsolatos anyagokból”

– mondta Peter Gentala, az NCOSE vezető jogi tanácsadója.

Ez a per arra kíván rávilágítani, hogy a Twitter miként tette elérhetővé a gyermekek szexuális bántalmazásáról szóló anyagot a platformján, és hogyan profitált belőle, a nyereséget választva az emberek helyett, a pénzt a gyermekek biztonsága helyett és a vagyont az emberi szabadság és emberi méltóság rovására”

– írták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A woke-gondolkodás: tartsák be a sokszínűségi kvótákat, de a sportban inkább ne

A woke-gondolkodás: tartsák be a sokszínűségi kvótákat, de a sportban inkább ne

A sokszínűségi kvótákról kérdezték a diákok véleményét, akiknek többsége szerint ezek az előírások felettébb fontosak a munkahelyi és egyetemi felvételinél – ez nem is meglepő, hiszen ez az elv beleillik a haladó gondolkodásba. Amikor azonban a sportra terelődött szó, ott már nem akartak sokszínűségi kvótákat, mert ott szerintük a képességek alapján kell kiválasztani az embereket. Akkor most hogy is van ez?

Márki-Zay Péter nem számíthat jobboldali és kormánypárti szavazatokra

A jobboldaliak bizalmatlanok Márki-Zay Péterrel, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével szemben – derült ki a Századvég Alapítvány októberi, ezer ember megkérdezésével készült kutatásának eredményéből, amelynek megállapításait csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

Orbán Viktor feleségén gúnyolódik egy komcsi, akit még Gyurcsányék is kirúgtak

Orbán Viktor feleségén gúnyolódik egy komcsi, akit még Gyurcsányék is kirúgtak

Nem pontosan érthető, hogy valakinek miért támad kedve gúnyolódni Orbán Viktor feleségén, Lévai Anikón. Ráadásul olyan primitív módon, hajánál fogva előrángatott apropóval, ahogy azt Takács István, a Demokratikus Koalíció elődje, a Demokrata Párt alapítója tette Facebook-posztjában.

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Azért kritizálják a Gyilkos Halloween című filmet, mert Myers megöl egy meleg párt

Úgy hiszem, az LMBTQ-propaganda lassan a filmek műfaji sajátosságaiba is bele fog szólni.

Alapjogokért Központ: Az Európai Bizottság a zöldítés terheit a lakossággal fizettetné meg

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy bár az EB mindent a klímapolitikának rendelne alá, de többek között Magyarországtól is visszatartja a helyreállítási alap forrásait, amelyeket éppen a klímacélok teljesítésére fordítanánk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére