Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
7:59
 

Szakítószerda: a Fidesz EP-képviselői kiléptek az európai néppárti frakcióból

888.hu

2021.03.03. 19:59

Szakértők szerint a válással az utóbbi bukott többet.

A nap kétségtelenül annak jegyében telt/telik, hogy a Fidesz szakított a néppárttal.

Ezúton tájékoztatom, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az EPP európai parlamenti képviselőcsoportból”

– írta Manfred Webernek címzett levelében a nap elején Orbán Viktor.

„Csalódottan látjuk, hogy miközben több százezer európai ember kerül kórházba, orvosaink az emberéletek megmentésén dolgoznak, ez alatt az EPP képviselőcsoportját belső adminisztratív ügyek bénítják meg, és azzal foglalatoskodik, hogy elnémítsa és letiltsa demokratikusan megválasztott európai parlamenti képviselőinket.
Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatása egyértelműen ellenséges lépés a választóinkkal és a Fidesszel szemben. Európai parlamenti képviselőink korlátozása választott tisztségük gyakorlásában megfosztja a magyar választókat demokratikus jogaiktól. Ez antidemokratikus, igazságtalan és elfogadhatatlan. Ebből kifolyólag a Fidesz vezető testülete úgy döntött, hogy azonnal elhagyjuk az EPP európai parlamenti képviselőcsoportját.

Európai parlamenti képviselőink továbbra is azokért a választókért fognak felszólalni, akiket képviselnek, és meg fogják védeni a magyar emberek érdekeit” – fogalmazott a Fidesz elnöke.

Nem sokkal később Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője hivatalosan is bejelentette, hogy a 12 képviselő elhagyja a frakciót.

„A Manfred Weber vezette európai néppárti frakció a koronavírus-járvány kellős közepén is a járvánnyal szembeni védekezés helyett a kizárósdival van elfoglalva. Magyarországon mi életeket próbálunk menteni, a néppárti képviselőcsoport nagy többsége pedig ebben a helyzetben is képviselőket akar felfüggeszteni, kizárni. Ebből elég volt”

– írta Deutsch Tamás.

A politikus meg is indokolta a döntést:

Kilépünk az Európai Néppárt frakciójából, mert az Európai Parlamentben is a járvánnyal és a védekezéssel szeretnénk foglalkozni!”

– írta.

A 888 alapító-főszerkesztője, G. Fodor Gábor blogbejegyzésben értékelte a helyzetet.

A Fidesz maradt, ami volt

Míg a Fidesz megmaradt annak, ami mindig is volt: a maga sorsáról döntő közösség, addig az Európai Néppárt a Fidesz távozásával búcsút vett attól, ami lehetett volna: Európa sorskérdéseiről értékalapon döntő jobboldali erő.

Erő helyett gyengeség: erről szól ma a néppárt.

Gyenge, mert behódol a baloldalnak. Gyenge, mert nincs ereje kint tartani a migránsokat. Gyenge, mert a világjárvány idején, mivel elhibázott a brüsszeli központi beszerzés, és nincs elég vakcina, csak arra van ereje, hogy a Fideszt oltsa.

Ebből lett elege a Fidesznek, és ezért hozott döntést magáról.

Aki pedig döntést tud hozni magáról, az erős.

Azzal, hogy egy erős Fidesz távozott egy gyenge néppártból, a gyenge még gyengébb lett, az erős pedig még erősebb.

Auf Wiedersehen!

Hasonlóan vázolta fel a helyzetet lapunknak Deák Deániel is.

„Az egykor konzervatív és kereszténydemokrata értékeket valló pártcsalád hangos kisebbsége mára a liberális elitnek megfelelni akaró és az egyre inkább baloldali értékeket valló pártok gyűjtőhelyévé tette az Európai Néppártot. A néppárt több nyugat-európai tagja is már régóta baloldali értékeket képvisel a konzervatív normák helyett, illetve olyan »progresszív«, zömmel liberális politikai célokat fogalmaz meg, mint a multikulturális társadalom megteremtése, a melegjogok bővítése vagy a migráció teljes legalizálása és a bevándorlók tömeges integrálása. Ennek hatására a néppárti tagpártok az utóbbi években jelentősen meggyengültek, az Európai Néppárt gyakorlatilag mélyrepülésbe kezdett. Ráadásul most, hogy a Fidesz távozott a frakcióból, és várhatóan többen követik majd, a néppárt még gyengébb lett. Ugyancsak a néppártot gyengíti, hogy innentől kezdve szinte alig maradnak bent, akik figyelmeztetnék őket az eredeti értékek megtartására, így a balra tolódás folytatódása garantált, ami ugyancsak a néppárt további népszerűségvesztését eredményezi. A néppárt tehát többet veszített a Fidesz távozásával, mint amennyit a Fidesz.”

Az Alapjogokért Központ pedig figyelmeztetett: ők ezt már jó előre megmondták.

Beigazolódott, amit korábban megjósoltunk: az Európai Néppárt elbukott

– írta legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Alapjogokért Központ.

„A »keresztyéniesen humanista« egykori önmagával is egyre gyengébb kapcsolódással bíró Európai Néppárt valóban nem az, ami volt, és pláne nem az, aminek kellene lennie. A Fidesz esetleges távozása az Európai Néppárt számára valóban a vég, a Fidesznek pedig valami sikeres új kezdete lehet”
– idézte Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója tavaly év eleji írását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
Oroszország reagált Biden szankcióira: hazaküldte az amerikai nagykövetet „konzultálni”

Oroszország reagált Biden szankcióira: hazaküldte az amerikai nagykövetet „konzultálni”

A moszkvai külügyminisztérium közölte, hogy az amerikai szankciók minden körére válaszolni fog.

Holnaptól ismét tartanak nyilvános miséket a katolikus templomokban

Valamennyi püspök kéri a papságot és a híveket, hogy továbbra is tartsák be a biztonsági előírásokat: kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás.

Rasszista BLM-aktivisták, hazug Népszava, rossz társaságba keveredett kvízprofesszor

Rasszista BLM-aktivisták, hazug Népszava, rossz társaságba keveredett kvízprofesszor

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádióban, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Leslie Mandoki világhírű zenész pedig a 888.hu-nak adott interjút.

A gyilkosozó Gyurcsánynak tele a gatyája

A gyilkosozó Gyurcsánynak tele a gatyája

Az ember haja égnek áll Dobrev Klára hisztérikus visítozásaitól, amit mostanában egy-egy televíziós szereplése során produkál. Talán azt gondolja, hogy az indulatokkal felcsavart hangerő használata révén a velük politikailag nagyon nem szimpatizálók megszeretik őket és épp hipp-hopp olyan „oltáspártiak” lesznek, mint Gyurcsány Ferenc és képmutatásból és pofátlanságból minden alkalommal jelesre vizsgázó hitvese, illetve teljes gyurcsányista koalíciója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére