Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Nagy Gábor

2019.05.08. 07:59

Jó reggelt!

Május 8-án, szerdán a Mihályok ünnepelnek. Isten éltesse őket! Az időjárás ma kegyesebb lesz hozzánk, mint az elmúlt napokban. Az Időkép azt írja: kezdetben napos, felhős idő várható az országban, majd délután a nyugati tájakon lehet felhősebb az ég, az Északi-középhegység térségében néhol zápor is előfordulhat. A Dunántúlon sokfelé élénk, nyugaton és északnyugaton erős lehet a délies szél. Hajnalban mínusz 1 és plusz 6, délután 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) meghívására kétnapos erdélyi körútra megy Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke. A miniszterelnök ma tárgyal a párt vezetőivel, önkormányzati képviselőkkel. Május 9-én részt vesz az Európai Tanács (ET) rendkívüli ülésén, Nagyszebenben. Egy nappal később pedig felavatja keleti szomszédunk legnagyobb takarmánykeverő üzemét Kerelőszentpálon, illetve ellátogat a Székelyföldi Jégkorong Akadémiára.

Szerdán Nagyenyeden Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára mond köszöntőt a Bethlen Gábor Kollégium tankonyhájának avatási ünnepségén. Moszkvában Szergej Lavrov orosz és Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter fognak tárgyalni. Emmanuel Macron bevándorláspárti francia kormányfő Párizsban fogadja a nemzetközileg elismert líbiai kormány vezetőjét, Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnököt. Végezetül parlamenti és tartományi választásokat tartanak a fehéreket minden eszközzel megfélemlítő Dél-afrikai Köztársaságban.

Ma a történelem írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák. A középszintű írásbeli 180 percig tart, az írásbelin a vizsgázóknak egy központi feladatsort kell megoldaniuk, amelynek első része egyszerű, rövid választ igénylő feladatokból, második része szöveges (kifejtendő) feladatokból áll. Az írásbeli feladatsort mintegy 60 százalékban a magyar, 40 százalékban pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatok alkotják. Az összes feladat közel fele az 1849-től napjainkig terjedő időszakra vonatkozik. A történelem emelt szintű írásbelije 240 percig tart. A vizsga két feladatsorból áll, hasonlóan a középszintűhöz. A diákok először az első feladatlapot oldják meg, majd a dolgozatokat 100 perc leteltével a felügyelő tanár összegyűjti. Ezután osztják ki a második feladatlapot.

Hajrá, érettségizők!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére