Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Nagy Gábor

2019.06.27. 07:59

Erről szólhat a mai nap!

Június 27-én, csütörtökön a Lászlók ünnepelnek! Isten éltesse őket! Ami az időjárást illeti: ma eleinte sok lesz a napsütés, majd délután egy hidegfront hatására megnövekszik felhőzet, és több helyen várható zápor, zivatar. Egyes zivatarokat jégeső, károkozó szélroham és felhőszakadás kísérhet. Feltámad az északnyugatira forduló szél. Délután még 32-37 fokig melegszik a levegő.

Belpolitika kapcsán kiemelendő, hogy ma harminc éve „vágta át” a vasfüggönyt Horn Gyula magyar és Alois Mock osztrák külügyminiszter. Az esemény, bár egy hatalmas színjáték volt (a vasfüggönyt korábban elkezdték lebontani, az érintett szakaszon – ahol a képek készültek – pedig vissza is kellett építeni, hogy legyen mit elvágni az elvtársaknak), mégis szimbolikussá vált. Főleg a keletnémet turisták számára, akik – látva a fotókat – tömegével indultak Magyarországra, hogy innen „átjussanak” Nyugatra.

Csütörtökön, Sopronkövesden erről a szimbolikus kerítésvágásról fognak megemlékezni. A helyszínen beszédet fog mondani Szijjártó Péter magyar, Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter és Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományfőnök. Mindemellett a nap folyamán kommentárok várhatóak az ellenzéki előválasztás kapcsán is, újabb fejlemények várhatóak a Hableány tragédiája kapcsán, illetve ismertetjük a babaváró hitel részleteit is. S ami pedig a külpolitikát illeti: Poprádon a visegrádi négyek parlamenti elnökei fognak találkozni, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Emmanuel Macron francia államfő pedig Tokióba látogat.

Tartsatok ma is velünk!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére