Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Nagy Gábor

2019.06.06. 07:59

Kezdődik a nap, tartsatok ma is velünk!

Ma, június 6-án a Cintiák és a Norbertek ünnepelnek! Isten éltesse őket! Ami az időjárást illeti, csütörtökön változatos napnak nézünk elébe, többnyire napos felhős lesz az időjárás, többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok, egy-egy hevesebb vihar is becsúszhat a mai nap. Délután a délnyugatiak örülhetnek, ott naposabb lesz az idő, mint az ország többi táján. A délies szelet élénk, erős, viharok környezetében viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet 22 és 30 fok között alakul.

Csütörtökön reggel 9 órakor a pandorfi halálkamion ügyét tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla. A 71 halálos áldozattal (59 férfit, nyolc nőt és négy gyereket zártak be egy belülről nem nyitható, sötét, szellőzés nélküli hűtőkamionba a szerb-magyar határ közelében) járó 2015-ös embercsempészési ügy 14 vádlottjának perében a bíróság előreláthatólag június 20-án hirdet határozatot. Első fokon a Kecskeméti Törvényszék négy vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondott ki bűnösnek, ezért őket 25 év fegyházra ítélte, kimondva, hogy nem bocsáthatók feltételes szabadságra. Tíz vádlottat embercsempészés bűntettéért marasztalt el a bíróság, három és tizenkét év közötti szabadságvesztésre ítélve őket. Három szökésben lévő vádlott esetében a bíróság távollétükben döntött, de egy bolgár férfit európai elfogatóparancs alapján februárban, Franciaországban őrizetbe vettek, átadása óta letartóztatásban várja a másodfokú eljárást.

Délután fél 5-kor a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tart ülést, ahol megállapítják a két héttel ezelőtti európai parlamenti (EP-) választások hivatalos eredményét. A Fidesz-KDNP 13, a Demokratikus Koalíció 4, a Momentum 2, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik pedig 1-1 EP-mandátumot szerzett meg május 26-án.

Ami pedig a külpolitikát illeti: Angela Merkel német kancellár fogadja Ramush Haradinaj koszovói kormányfőt. A franciaországi Colleville-sur-Mer településen megemlékezést tartanak a normandiai partraszállás 75. évfordulóján Emmanuel Macron francia és Donald Trump amerikai elnök részvételével. A két politikus Caenben megbeszélést is tart. A francia államfő Theresa May brit kormányfővel Ver-sur-merben elhelyezi egy brit emlékmű alapkövét. Áder János köztársasági elnök az erdélyi Sapientia Egyetemen (Csíkszeredán) tart előadást a klímaváltozásról. Madridban folytatódnak a kormányalakítási tárgyalások VI. Fülöp király vezetésével. Moszkvában folytatódik Hszi Csin-ping kínai államfő oroszországi látogatása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére