Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Forisek Ádám

2019.06.05. 07:59

Nézzük, mi várható ma.

Mozgalmas napnak nézünk elébe. Hazai pályán további fejlemények várhatóak a dunai hajótragédiával kapcsolatosan, szerda hajnalban például egy újabb áldozatot azonosítottak a rendőrök. Ezenkívül ami még érdekes, az az ellenzék bohózata a főpolgármesteri előválasztással kapcsolatosan.

Külföldi eseményeket illetően érdemes megemlíteni, hogy Dániában ma parlamenti választásokat tartanak. Továbbá: szerdán tartják az Európai Néppárt frakciójának alakuló ülését a május végi európai parlamenti választások után, a 179 képviselő ma megválasztja a frakció legfőbb tisztségviselőit. Varsóban 15 közép-európai ország parlamenti elnökeinek és vezetőinek találkozója lesz ma, az eseményen Kövér László, az Országgyűlés elnöke vesz részt. A találkozót az 1989. június 4-i első, részben szabad lengyel parlamenti választások 30. évfordulója alkalmából tartják. Részt vesznek a térségbeli egykori antikommunista ellenzék képviselői is.

Portsmouthban nagyszabású megemlékezést tartanak a normandiai partraszállás 75. évfordulója alkalmából, mások mellett II. Erzsébet brit uralkodó, Károly trónörökös, Theresa May brit kormányfő, Donald Trump amerikai és Emmanuel Macron francia elnök, valamint Angela Merkel német kancellár részvételével.

Időjárás tekintetében: noha hajnalban tökéletes volt az idő, az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Szerdán többfelé várhatók zivatarok, melyeket villámlás, rövid ideig intenzív eső, szélerősödés, néhol esetleg jégeső is kísérhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb pedig 21-27 Celsius-fok között alakul.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére