Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Nagy Gábor

2019.05.13. 07:59

Jó reggelt az olvasóknak! Kezdjük a napot!

Hétfőn, május 13-án az Imolák és a Szervácok ünnepelnek! Isten éltesse őket! Ami az időjárást illeti: az ország keleti, legtovább északkeleti felén szakadozott marad a felhőzet, nyugaton, délnyugaton viszont egyre többfelé elered az eső, záporokra, helyenként zivatarokra készülhetünk. Szeles lesz az idő, északkeleten és a Dunántúlon többfelé viharossá fokozódik az északias szél. Jelentős lesz a hőmérsékleti kontraszt nyugat és kelet között, 8-25 fokig emelkedik a hőmérséklet, keleten lesz meleg, nyugaton jóval hűvösebb – írja az Időkép.

A nap legfontosabb eseménye egyértelműen Orbán Viktor magyar kormányfő washingtoni látogatása lesz.

A Fehér Ház múlt hét kedden azt írta: a „régóta fennálló kapcsolatok elmélyítésének érdekében” tárgyal a magyar miniszterelnök és Donald Trump. Hozzátették: főképp kereskedelmi, energetikai és kiberbiztonsági kérdések fognak előkerülni a találkozón. A hivatalos kommüniké szerint a felek megemlékeznek majd Magyarország NATO-csatlakozásának 20. évfordulójáról is. A csúcstalálkozó kapcsán egyébként megszólalt Steve Bannon, Trump korábbi tanácsadója, aki azt mondta: az amerikai elnök mindig is figyelemmel kísérte a magyar kormányfőt.

Orbán és Trump találkozója mellett a mai nap folyamán Brüsszelben az EU-tagországok külügyminiszterei fognak tanácskozni; Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter fogja fogadni Vang Ji kínai külügyminisztert; Marine Le Pen bevándorlásellenes francia politikus pedig Pozsonyba látogat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére