Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Nagy Gábor

2019.02.20. 07:59

Errõl szólhat a mai nap.

Pörge kollégával üdvözöljük a kedves olvasókat! Ma az Aladárok és az Álmosok ünnepelnek. Isten éltesse őket sokáig! Szerdán egy gyenge hidegfront hatására többfelé feltámad majd a szél, a felhőzet is többször megnövekedhet, északkeleten egy-egy zápor is kialakulhat. Több helyen köd is előfordulhat a reggeli órákban. Hajnalban -3, +3, kora délután 9-15 fokot mérhetünk.

Ami a belpolitikát illeti: egy óra múlva folytatódik az Országgyűlés plenáris ülése, fél 11-től összeül a Fővárosi Közgyűlés is. Így reggel egy nagyszerű interjút is tudunk ajánlani: Horváth József György kollégánk Gál Kingát, a Fidesz EP-képviselőjét kérdezte a májusi EP-választásokról, illetve annak tétjéről.

Belpolitika mellett több érdekes, külpolitikai esemény is várható a mai nap folyamán. Isztambulban például megkezdődik az ún. Budapest Folyamat miniszteri szintű ülése. 52 állam tárcavezetője vesz részt a konferencián, melynek célja, hogy az adott országok kidolgozzanak egy közös akciótervet, s elfogadjanak egy nyilatkozatot a Selyemút térség - Afganisztán, Pakisztán, Banglades, Irak, Irán - migrációs kérdéseire fókuszálva. Az eseményt Recep Tayyip Erdogan török elnök nyitja majd meg, hazánk pedig társelnökként vesz részt a folyamatban.

Bécsbe utazik Áder János köztársasági elnök, ahol megbeszéléseket fog folytatni Alexander Van der Bellen osztrák államfővel, illetve Wolfgang Sobotkával, az osztrák parlament alsóházának elnökével. A magyar államfő mindemellett részt vesz a Semmelweis Ignác tiszteletére állított szobor avatásán a Bécsi Orvostudományi Egyetem kampuszán. Berlinben Jeremy Hunt brit külügyminiszter beszédet mond a brit európai uniós tagság megszűnéséről, majd sajtótájékoztatót tart német hivatali partnerével a Brexitről. Brazíliavárosban Jair Bolsonaro elnök ismerteti a nyugdíjreformról szóló terveit. Brüsszelben Theresa May brit kormányfő és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke megbeszélést folytat a Brexit-folyamatról. Moszkvában Vlagyimir Putyin elnök beszédet mond az orosz parlament két háza előtt. Párizsban Emmanuel Macron francia államfő találkozója a franciaországi zsidó szervezetek szövetségének vezetőivel annak nyomán, hogy Franciaországban jelentősen megszaporodtak az antiszemita incidensek. Washingtonban pedig  Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban fogadja Sebastian Kurz osztrák kancellárt.

Tartsatok ma is velünk!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére