Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bokor Gábor

2019.01.18. 07:59

Jó reggelt! Indítsd velünk a napod!

Jó reggelt kívánok minden kedves Olvasónknak a hét utolsó munkanapján, órák kérdése és már itt is lesz a hétvége!

Ma a Piroskák, az Aténék, a Beatrixok, a Dejték, a Fausztinák, a Gajánák, a Gyöngyik, a Lizandrák, a Margaréták, a Margitok, az Özsébek, az Orionok és a Pálok ünneplik a névnapjukat, Isten éltesse őket! 

Barátságtalan, esős idő várható ma, az ország nagy részében szükség lesz az esernyőkre, azonban nem lesz hideg, fagypont alá is csak egy-két helyen süllyedhet a hőmérséklet. Az Időkép azonban megjegyzi, hogy egy hidegfront érkezik, melynek köszönhetően nyugaton és a hegyekben akár havas eső, havazás is kialakulhat. Délutántól északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, a csapadék egyre inkább kelet felé szorul vissza. A szél északnyugatira fordul, és élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. Délután 2-6 fok valószínű. 

A 42-es főút 58-as km-énél a Biharkeresztest elkerülő szakaszon egy kamion és egy személyautó karambolozott. A fél útpályát lezárták. 

Nagy a forgalom Budapest felé az M3-as autópályán az M0-stól befelé, valamint az M1-M7 közös szakaszán. Lassú haladásra lehet számítani az M2-es autóúton Gödnél, a 10-es főúton az ürömi elágazás előtt, a 11-es főúton Szentendrénél, valamint az M0-s körforgalomnál Budakalászon. A 31-esen Mendénél, a 4-es főúton Monor és Üllő között, az 51-es főúton Dunaharaszti térségében az M0-s felhajtóig.

A napokban több komp is leállt a Tiszán jégzajlás miatt. Nem közlekedik az átkelőhajó Balsa és Kenézlő, Tiszaadony és Aranyosapáti között. Műszaki okok miatt Tiszaroffnál, továbbá az alacsony vízállás miatt Tiszadob és Tiszalúc között sem jár a komp. Érdemes a közúti Tisza hidak felé tervezni az útvonalat.Jó hír, hogy Vezseny és Martfű között január 14-én reggeltől, Nagyrév és Tiszabög között január 18-án üzemkezdettől ismét jár a komp. Csongrád és Csépa között is elindult a vízi átkelés a jég levonulását követően, reggel 7 és 16 óra között lehet átkelni a túlpartra, 30 percenkénti indulásokkal. A Dunán, Nagymaros és Visegrád között szünetel a kompátkelés és január 20-ig a révhajó sem közlekedik.

Mi lesz itthon? 

A mai napon sok izgalmas belpolitikai történés nem várható, néhány ellenzéki politikus tart csak sajtótájékoztatót, köztük Hadházy Ákos és Szél Bernadett, akik elmesélik, milyen volt akadályozni az MTVA munkáját a héten. 

Mi lesz külföldön?
  • Moszkvában tárgyal Heiko Maas német külügyminiszter, aki ezután Kijevbe is ellátogat,
  • Angela Merkel német kancellár fogadja Sergio Mattarella olasz államfőt,
  • a svéd parlament harmadszorra szavaz a miniszterelnök személyéről, 
  • Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke Brüsszelben tárgyal, mások mellett találkozik Federica Mogherinivel, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére