Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Forisek Ádám

2018.11.01. 07:59

Nézzük, mi várható november elsején, azaz mindenszentek napján.

Elindult a hosszú hétvége. Mivel a mai nap minden zárva tart, ezért remélhetőleg olvasóink előre betáraztak élelmiszerből, gyógyszerből, miegyébből. Ha esetleg mégsem, még nincs minden veszve: a nagyobb üzletek november másodikán nyitva lesznek, akárcsak a nagyobb gyógyszertárak, a posták pedig hétvégi nyitvatartással üzemelnek holnap.

Mindenszentek napját ünnepeljük ma, amely a keresztény világban az üdvözült lelkek napja. Ilyenkor az emberek meglátogatják és rendbe teszik elhunyt hozzátartozóik sírját, virágot visznek és gyertyákat, mécseseket gyújtanak.

Külpolitikát tekintve további fejlemények várhatóak a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki tisztségének betöltése körül. Angela Merkel a napokban jelentette be, hogy visszavonul, így új vezetőt kell találnia a pártnak.

Nemcsak Európában zajlanak az események, azzal a migránskaravánnal kapcsolatban is várhatóak fejlemények, amely tovább folytatja útját Közép-Amerikából az Egyesült Államok felé.

Végezetül pedig egy kis időjárás: a hosszú hétvégén továbbra is marad a gyönyörű idő, csütörtökön és pénteken a délkeleti országrészben jó eséllyel ismét melegrekordok születhetnek. Országszerte 18 és 25 fok közötti maximumokra készülhetünk, és hajnalban is mindössze 9-17 fokig süllyed a hőmérséklet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére