Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Tóth Dalma

2018.07.09. 07:59

Ez várható ma!

A hétvégén eldőlt, hogy Franciaország, Belgium, Horvátország és Anglia mérkőzhet meg egymással a foci-vb elődöntőjében. A következő meccs kedden este 8 órakor lesz. Belgium és Franciaország csap majd össze, a tét a döntőbe jutás. Szerdán este 8-tól Anglia és Horvátország játszik egymással. Ti kinek szurkoltok?

Habár Macron biztos örül az eddigi francia focisikereknek, ma egy nehéz nap előtt áll, mert ma be kell számolnia a parlamentnek. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Macron nem népszerű a franciák körében. A válaszadók közel 60 százaléka gondolja úgy, hogy a politikus alkalmatlan az elnöki pozícióra. A megkérdezettek 84 százaléka nagyképűnek tartja a francia elnököt, a cselekvési tervét viszont alig egyharmaduk tartja hatékonynak. A népszerűtlenségnek több oka is van. Egyrészt Macron folyamatosan kettős beszédet folytat, a kétértelműség politikájával operál. Ezenfelül képtelen hatékony választ találni a migrációs problémákra, nem képes markánsan reagálni a krízishelyzetekre. A francia dimenzió helyett az összes kérdésben európai szinten gondolkodik, nem reagál nemzeti kérdésekre, inkább a globalizmus nótáját fújja.

Nyugat után nézzünk kicsit kelet felé. Ma teszi le az államfői esküjét Recep Tayyip Erdogan újraválasztott török köztársasági elnök. A szertartással Törökországban elnöki kormányforma lép életbe. Erdogan egyúttal minisztereinek névsorát is közzéteszi.

Ma az országgyűlésben több bizottság is ülésezik, de ennél érdekesebb infó, hogy a hétvégén a Fidesz-KDNP jelöltjei kétharmad körüli győzelmet arattak az időközi önkormányzati választásokon. Józsefváros új polgármestere Sára Botond lett, aki a kerület eddigi kormánypárti alpolgármestere volt. Az V. kerületben Balla Valéria alpolgármester nyert egyéni önkormányzati mandátumot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére