Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Tóth Dalma

2018.06.05. 07:59

Ez várható ma!
Mi történt tegnap?

Hétfőn volt a nemzeti összetartozás napja, amelyen arra emlékezett az ország, hogy 98 évvel ezelőtt írták alá a trianoni békediktátumot. Az emléknap alkalmából 900 Kárpát-medencei középiskolás látogatta meg az Országházat, ahol Orbán Viktorral is találkozhattak. A miniszterelnök közösségi oldalán azt üzente, hogy "a jövőt magyar nyelven írják".

Kiderült az is, hogy hamarosan magyar fegyvereket kaphatnak a magyar katonák, mivel a közeljövőben újraindulhat Magyarországon a kézifegyvergyártás.

Mindeközben Szijjártó Péter kőkeményen kiállt Magyarország mellett az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott kormányközi tárgyaláson. Kifejtette, hogy Magyarország nem ért egyet azzal, hogy a migráció jó, hiszen rossz azoknak, akiknek el kell menekülniük a hazájukból, rossz a tranzitországoknak, és kihívást jelent a célországoknak. Hozzátette, hogy a migráció nem alapvető emberi jog, a békés, megfelelő körülmények közötti élet a szülőföldön viszont az. A határok védelme pedig nem lehetőség, hanem kötelessége az országoknak, és nem szabad bátorítani az illegális határátlépést – közölte.

Mi várható ma?

A kedd a diplomáciai eseményekről fog szólni. Vlagyimir Putyin orosz elnök Bécsbe látogat, ameddig Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Párizsba utazik. Frank-Walter Steinmeier német elnök Lengyelországba látogat két napra. Az EU-tagországok bel- és igazságügyi miniszterei pedig Luxemburgban fognak találkozni egymással.

Az Országgyűlés ma tárgyalja az alaptörvény hetedik módosítását és a "Stop Soros" törvénycsomagot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére