Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2015.09.21. 07:59

Megbénult a forgalom Zágráb és Ljubljana között. Megerõsítik a magyar honvédséget. A görög parlamenti választásokon megint nyert a Sziriza.
1. Megbénult a forgalom Horvátország és Szlovénia között

A határ mentén 700 migráns gyűlt össze az éjszaka folyamán, afgán menekültek egy csoportja – szlovén aktivistákkal kiegészülve – tüntetni kezdett, miután nem engedték át őket a schengeni határon. A szlovén hatóságok a horvátokat okolják. A Zágrábot Ljubljanával összekötő autópályán az éjszaka folyamán több kilométeres kocsisor alakult ki, a két főváros közti forgalom teljesen leállt.

2. Megerősítik a honvédséget, felesküszik az új honvédelmi miniszter

A kormánypárti törvénymódosítást tárgyal hétfőn az országgyűlés. Eszerint bevándorlási válsághelyzetben a katonák használhatnák a fegyverüket a határ őrzése során. A rendőrök hatásköre is bővül, ők válsághelyzet idején külföldön is végezhetnek felderítést, és magánlakásokba is behatolhatnak előzetes határozat nélkül. A törvényjavaslat tárgyalása előtt az új honvédelmi miniszter, Simicskó István leteszi az esküjét.

3. Megint a Sziriza alakíthat kormányt Görögországban

Az egyszerű többséget most sem sikerült megszereznie, de 35 százalékkal így is nyert Alexisz Ciprasz pártja a vasárnapi görög választásokon. Kormányalakításra még a héten sor kerülhet, az ANEL-lel közösen a Szirizának most 155 képviselője lehet a parlamentben, míg a jobboldali Új Demokráciának csak 75. A szélsőjobboldali Arany Hajnal a szavazatok 7 százalékát szerezte meg. Az elmúlt hat évben ez volt az ötödik parlamenti választás Görögországban, most kevesebben mentek el, mint bármikor korábban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére