Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Tóth Dalma

2017.11.29. 07:59

Az OECD szerint a vártnál jobban fog növekedni a magyar gazdaság; Kim Dzsongun már megint nem bír magával; Soros macedón emberei jobboldali politikusokat vettek õrizetbe - elhoztuk nektek a legfontosabb híreket.
Az OECD szerint a vártnál jobban fog növekedni a magyar gazdaság

Javította a magyar gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését az OECD a Gazdasági kilátások címmel fél évenként megjelenő prognózisának legfrissebb, kedden publikált kiadványában. A párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) az előző, júniusban kiadott tanulmányban jelzetthez képest 0,1 százalékponttal, 3,8 százalékról 3,9 százalékra emelte idei magyar GDP-növekedési előrejelzését, a 2018-as növekedési előrejelzést pedig 0,2 százalékponttal, 3,4 százalékról 3,6 százalékra emelte. A szervezet elemzői rámutattak, hogy a közelmúlthoz hasonlóan jövőre is erős lesz a magyar gazdaság teljesítménye.

Kim Dzsongun már megint nem bír magával

Észak-Korea kilőtt egy ballisztikus rakétát keleti irányba, helyi idő szerint szerdára virradóra. A Phenjan közelében történt kilövést megerősítette az amerikai kormány is. Szöul válaszképpen a feltételezett kilövésre "precíziós rakétacsapásokat" hajtott végre gyakorló célpontok ellen. Észak-Korea hatodik nukleáris robbantását szeptemberben hajtotta végre, míg az idén két ballisztikus rakétát bocsátott fel.

Soros macedón emberei jobboldali politikusokat vettek őrizetbe

Hónapok óta folynak a tiltakozások Macedóniában, ahol igencsak megkérdőjelezhető módon került hatalomra a migránsbarát baloldali kormány. Most több mint harminc embert vettek őrizetbe. Azzal vádolják őket, hogy részt vettek a macedón parlament áprilisi megtámadásában. A jobboldali parlamenti képviselők, valamint Mitko Csavkov – az előző, Nikola Gruevszki vezette kormány belügyminiszterének – őrizetbe vétele valószínűleg baloldali nyomásra történt. A fogvatartottakat a szkopjei ügyészség az ország alkotmányos rendjének és biztonságának terrorista fenyegetésével vádolja, amiért a kiszabható legenyhébb büntetés négy év szabadságvesztés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére