Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2017.10.25. 07:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.
Orbán: "azt kell megvédenünk Európában, amit már elértünk"

A Passauer Neue Presse című lap által rendezett pódiumbeszélgetésen járt Orbán Viktor miniszterelnök. A politikus hangsúlyozta: Magyarországnak fontos Európa sikere, mert mi, magyarok évszázadokon át védtük Európa keleti határait, "sok véráldozatot hoztunk" a kontinensért. "Nem lehet befogadni egy országba új népcsoportokat, ha ezt az ott élők nem akarják" – mondta Orbán. "Sosem fogadunk el semmilyen jogi szabályozást, amely el akarja venni azt a jogot a magyar szuverenitásból, hogy eldöntsük, ki tartózkodhat az országban" – emelte ki Orbán Viktor. A teljes cikket itt tudod elolvasni.

Katalónia az alkotmánybírósághoz fordul, amiért Madrid ismét keresztbe tett nekik

Az elszakadásért küzdő állam az igazságszolgáltatás összes lehetőségét kimerítené, hogy megvédje magát. Akár nemzetközi jogi eljárásokat is kezdeményeznének. Carles Puigdemont katalán elnök egyre rosszabb helyzetben van.

Olaszország: Veneto és Lombardia egyre közelebb kerül az autonómiához

A római kormány tárgyalási hajlandóságát hangsúlyozta a tartományi autonómia növeléséről vasárnap sikeres népszavazást tartott Venetóval és Lombardiával Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök kedden, kiemelve Olaszország egységének sérthetetlenségét. Róma készen áll az egyeztetésre és bizonyos lépések megtételére – mondta a kormányfő. A tartományok széles törvényhozási, közigazgatási és pénzügyi önállóságra törekszenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére